Pieni koira löytyi teljettynä Prisman koirankoppiin Jyväskylässä – pääsi kotiin tiistaina iltapäivällä

Jyväskylän Palokan Prisman työntekijöitä kohtasi tiistaiaamuna lohduton näky. Kaupan päädyssä sijaitsevassa koirahäkissä vapisi ja vinkui pieni, lyhytkarvainen vaalea koira.

– Se oli todennäköisesti viettänyt siellä koko yön, sen verran se haukkui ja oli kylmissään, palvelupäällikkö Hannele Roine kertoo.

Työntekijät yrittivät ensin tavoittaa eläinsuojeluyhdistystä, mutta tapahtuman ajankohta kuudelta aamulla hankaloitti asioita. Sen jälkeen soitettiin hätäkeskukseen ja pyydettiin poliisia paikalle.

Lopulta pelastuslaitos oli jo matkalla Prismalle, kun työntekijät saivat omin avuin lukitun koirankopin oven saranoiltaan ja silminnähden pelästyneen koiran ulos.

– Yksi työntekijä vei koiran sitten eläinlääkäriasemalle, jonka kautta omistajakin löytyi. Koira on varmaan ollut sirutettu, kun omistaja löytyi näin nopeasti, Roine epäilee.

Koira haettiin kotiin eläinlääkäriasemalta tiistaina iltapäivällä, asemalta kerrotaan.

Roineen tietojen mukaan koira olisi varastettu omistajalta edellisenä iltana.

Vastaavia tapauksia ei ole Roineen työuralle sattunut. Prisman päädyssä sijaitseviin koirankoppeihin on vaihdettu lukot useasti, minkä vuoksi nykyisiin lukkoihin ei heti aamulla löytynyt edes vara-avaimia. Roineen mukaan koppien lukot vaihdetaan keskiviikkona jälleen kerran.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .