Pienituloisimpien Yle-verovapauden laajentaminen tyssäsi – SDP ja PS osoittelevat toisiaan

Demarit halusivat päättää kaikesta kerralla, PS nyt vain pienituloisten verosta.

Perussuomalaiset ja SDP syyttelevät toisiaan siitä, että Yle-veron poistaminen yhä useammalta pienituloisimmalta ei nyt toteudu. Perussuomalaisten mukaan syy on siinä, ettei demarit suostuneet käsittelemään asiaa irrallaan Yle-indeksistä. Demarien mukaan pienituloisimpien verovapaudesta ei voida päättää erikseen, vaan kaikki Yle-asiat pitää päättää samassa yhteydessä.

SDP:n Krista Kiuru sanoo STT:lle pitävänsä käsittämättömänä perussuomalaisten väitettä, jonka mukaan oppositiolla ei ollut halua muutokseen.

– SDP on ajanut alusta saakka pienituloisten Yle-verotuksen poistoa ja kohtuullistamista ja siltä osin kannatamme edelleen tätä samaa asiaa.

Parlamentaarista työryhmää vetänyt Kaj Turunen (ps.) totesi aiemmin tänään tiedotteessaan, että pienituloisimpien veron poisto tyssäsi, sillä SDP:n edustajat halusivat laajentaa työryhmän toimeksiantoa ja ottaa keskusteluun Yle-veroindeksin jäädytyksen perumisen. Turunen sanoi, että Yle-indeksin käsittely oli sovittu 2018 syksylle.

Kiurun mukaan taas perussuomalaiset olivat itse valmiit kaatamaan kaikkein pienituloisimpien mahdollisuuden Yle-verosta vapautumiseen, sillä se ei halunnut käsitellä kaikkia Yleä koskevia asioita.

– Avoimista asioista ei voinut keskustella, mutta näistä uusista asioista, jotka hallitus toi yksipuolisesti pöytään, olisi voinut keskustella.

Yle-veron oli tarkoitus poistua sadoilta tuhansilta pienituloisilta ja nousta hieman suurituloisilla.

"Veivaamista ja riippumattomuuden vaarantamista"

Perussuomalaisten Turunen sanoo pitävänsä lopputulosta valitettavana.

– Toivon, että tästä huolimatta hallitus ottaa asian hoitoonsa ja pienituloisten Yle-veromaksuja helpotetaan ja osalta poistetaan työryhmän toimeksiannon mukaisesti, Turunen sanoo.

Kiurun mukaan Turunen näyttää toivovan, että hallituspuolueet voivat keskenään sopia tästä asiasta ilman parlamentaarista sopua.

– Hallituspuolueista juuri perussuomalaisilla näyttää olevan halu jatkaa yksipuolista Yle-asioiden veivaamista ja riippumattomuuden vaarantamista eduskuntakauden tappiin saakka.

kauttaaltaan

Uusimmat

Kotimaa

Pian alkavat puut kaatua moottoritien tieltä – Destia suunnittelemaan Kirri-Tikkakoski-väliä

Se on syksy nyt, sen kertovat kurkiaurat – juuri nyt on otollinen aika bongata valtavia muuttoparvia myös Keski-Suomessa

Jyväskylässä toimivan hotelli Paviljongin ravintolapäällikkö palkittiin S-ryhmän Ässäpäällikkönä

Ravintolan työntekijän epäillään puukottaneen työkaveriaan kaulaan ravintolassa Nurmijärvellä – nainen sai hengenvaarallisia vammoja

Jyväskyläläisten influenssarokotuksiin muutoksia – lapsiperheet ohjataan Palokkaan, pienille rokote sumutteena

Puola joutuu EU-tuomioistuimeen tuomareiden siirtämisestä eläkkeelle

Eriskummallinen varkaus Viitasaarella – yli satavuotiaasta rakennuksesta vietiin viisi hirrenpalaa keskeltä seinää

Uuraisilla yli puolet seurakuntavaalien ehdokkaista on uusia nimiä – ehdolla muun muassa kunnanvaltuuston puheenjohtaja

Kokoomuksen nokkamiehiä eroaa Helsingin Suomalaisesta Klubista, jos jäsenyys ei avaudu naisille – "Kuuntelen lähinnä oman vaimon mielipidettä", sanoo klubin puheenjohtaja

Puolustusministeri Niinistö: Lait kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi kiinteistökaupoissa etenevät suunnitellusti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.