Pienituloisimpien Yle-verovapauden laajentaminen tyssäsi – SDP ja PS osoittelevat toisiaan

Demarit halusivat päättää kaikesta kerralla, PS nyt vain pienituloisten verosta.

Perussuomalaiset ja SDP syyttelevät toisiaan siitä, että Yle-veron poistaminen yhä useammalta pienituloisimmalta ei nyt toteudu. Perussuomalaisten mukaan syy on siinä, ettei demarit suostuneet käsittelemään asiaa irrallaan Yle-indeksistä. Demarien mukaan pienituloisimpien verovapaudesta ei voida päättää erikseen, vaan kaikki Yle-asiat pitää päättää samassa yhteydessä.

SDP:n Krista Kiuru sanoo STT:lle pitävänsä käsittämättömänä perussuomalaisten väitettä, jonka mukaan oppositiolla ei ollut halua muutokseen.

– SDP on ajanut alusta saakka pienituloisten Yle-verotuksen poistoa ja kohtuullistamista ja siltä osin kannatamme edelleen tätä samaa asiaa.

Parlamentaarista työryhmää vetänyt Kaj Turunen (ps.) totesi aiemmin tänään tiedotteessaan, että pienituloisimpien veron poisto tyssäsi, sillä SDP:n edustajat halusivat laajentaa työryhmän toimeksiantoa ja ottaa keskusteluun Yle-veroindeksin jäädytyksen perumisen. Turunen sanoi, että Yle-indeksin käsittely oli sovittu 2018 syksylle.

Kiurun mukaan taas perussuomalaiset olivat itse valmiit kaatamaan kaikkein pienituloisimpien mahdollisuuden Yle-verosta vapautumiseen, sillä se ei halunnut käsitellä kaikkia Yleä koskevia asioita.

– Avoimista asioista ei voinut keskustella, mutta näistä uusista asioista, jotka hallitus toi yksipuolisesti pöytään, olisi voinut keskustella.

Yle-veron oli tarkoitus poistua sadoilta tuhansilta pienituloisilta ja nousta hieman suurituloisilla.

"Veivaamista ja riippumattomuuden vaarantamista"

Perussuomalaisten Turunen sanoo pitävänsä lopputulosta valitettavana.

– Toivon, että tästä huolimatta hallitus ottaa asian hoitoonsa ja pienituloisten Yle-veromaksuja helpotetaan ja osalta poistetaan työryhmän toimeksiannon mukaisesti, Turunen sanoo.

Kiurun mukaan Turunen näyttää toivovan, että hallituspuolueet voivat keskenään sopia tästä asiasta ilman parlamentaarista sopua.

– Hallituspuolueista juuri perussuomalaisilla näyttää olevan halu jatkaa yksipuolista Yle-asioiden veivaamista ja riippumattomuuden vaarantamista eduskuntakauden tappiin saakka.

kauttaaltaan

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vessariitaa rauhoitelleen miehen ravintolailta päättyi ambulanssiin Jämsässä – vamman aiheuttaneen maksettavaksi yli 21 000 euron korvaukset

Poliisi vastaa kritiikkiin toiminnastaan Turkki-mielenosoituksessa Helsingissä: "Poikkeuksellista, että mielenosoituksen järjestäjä ei noudata määräyksiä"

Viron poliisi: Silja Europalta löytyi kaksi kuollutta nuorta aikuista, ei merkkejä väkivallasta – eri hyteistä löytyneet kuolleet olivat Suomesta

Hakalan sauna vetänyt väkeä Jyväskylään ympäri Suomen ja maailman – himosaunoja Pelle Miljoona vieraili Halssilassa, mutta ei päässyt lauteille

Myös autottomat voivat joutua maksajiksi, kun hallitus vaatimassa latausmahdollisuutta pihoihin

Saunalautta karille Päijänteellä yön pimeinä tunteina: "Hakkasi kiviin ja vaurioita olisi kohta tullut"

Silppua ruohonleikkurilla, haravoi tai tee oma jätesäkkikomposti – näin pääset eroon pihan peittävästä lehtipeitteestä

Kaksio tuhoutui tulipalossa Jyväskylän Sarvivuoressa – palovaroitin ei hälyttänyt

Yön uutiskooste: Mielenosoituksia, Brexit-jankkausta, jalkapalloyllätys ja huonon ajokelin varoitus

Kolumni: Seikkailupuiston lopettaminen oli jyväskyläläisille lapsiperheille järkytys – nyt paikka on vielä järkyttävämpi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.