Pienkone kolaroi suihkukoneen kanssa Turun kentällä

Turun lentokentällä pienkone törmäsi rullatessa pysäköityneenä olleen suihkukoneen siipeen illalla, kertoo poliisi. Kaksipaikkaisen pienkoneen lentäjä sekä sen matkustaja loukkaantuivat lievästi, ja heidät vietiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Yksityissuihkukoneessa ei ollut ihmisiä törmäyksen sattuessa. Sen oli tarkoitus lentää Moskovaan iltakymmeneltä, mutta lento peruuntui.

Poliisin mukaan tapahtumat saivat alkunsa tankkauksen yhteydessä, kun ilmeisesti jonkinasteisen käsittelyvirheen takia pienkone karkasi lentäjältä ja törmäsi suihkukoneeseen.

Lounais-Suomen poliisilaitos tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja ilmailulain säännösten noudattamatta jättämisenä.

Onnettomuustutkintalautakunta on saanut tiedon tapahtuneesta ja tekee myöhemmin päätöksen mahdollisen tutkinnan aloittamisesta.

Lentokenttä toimii normaalisti, kertoo Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.