Pienpanimobuumi ei osoita laantumisen merkkejä Suomessa

Pienpanimobuumi on jatkunut Suomessa jo useamman vuoden. Tällä hetkellä pienpanimoita on noin 60, ja luku nousee jatkuvasti. Suuret oluet, pienet panimot -tapahtuman järjestäjien mukaan pienpanimoiden tuotanto on lähes kolminkertaistunut vuodesta 2009.

Biologi Timo Kanniainen perusti oululaisen Sonnisaaren panimon kahden ystävänsä kanssa vuonna 2014. Jo ensimmäisen erän menekki osoitti, että kysyntää paikallisille oluille on. Nyt yritys valmistelee tuotantonsa laajentamista hanajuomista pullo-oluisiin.

Aiemmin Kanniainen tilasi erikoisoluita ulkomailta ja kirjoitti niistä arvioita blogiinsa. Nyt hän hioo reseptejä ja kuskaa olutsäiliöitä oululaisiin pubeihin. Sonnisaaren oluet valmistetaan käsityönä suuren autotallin kokoisessa tilassa. Yhdellä seinustalla seisovat keitto- ja käymisastiat, toisella mallassäkit.

Sonnisaarella on kymmenkunta jälleenmyyjää, joihin 2 000 litran kuukausittainen tuotos jaetaan. Kanniaisen mukaan näyttää siltä, että Sonnisaari pystyy ensi vuonna kolminkertaistamaan tuotantonsa.

- Menekki on yllättänyt meidät. Ensimmäisen erän ilmestymisen aikaan pubeihin jonotettiin. Se oli aika uskomatonta katsottavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Maanantain tukilakot näkyisivät maalla, merellä ja ilmassa – matkustajalaivoja jäämässä satamiin, lentojen perumisista ei vielä tarkkaa tietoa

Hyvä Joulumieli -tapahtuma valloitti Jyväskylän Kävelykadun – keräykseen lahjoitettujen varojen turvin hankitaan kaikkiaan 28 000 lahjakorttia

Maanantain tukilakot näkyisivät maalla, merellä ja ilmassa – matkustajalaivoja jäämässä satamiin, lentojen perumisista ei vielä tarkkaa tietoa

Jyväskyläläismiehelle ehdollista vankeutta laittomista nuuskabisneksistä – aloitti välittämisen 16-vuotiaana

HSL:n tekemät lipuntarkastukset loppuvat VR:n kaukoliikenteen junissa keväällä

Mauri Pekkarinen väistyy maakuntavaltuustosta – Petri Honkonen valittiin uudeksi puheenjohtajaksi

Mitä ihmettä? Hippokselle ilmestyi alkuviikosta uusi pysäköintirajoitus, mutta loppuviikkoon mennessä se oli jo hävinnyt

Teollisuusliitto katkaisi mekaanisen metsäteollisuuden neuvottelut – muun muassa kiky-tunnit kiistakapulana

Paltan Aarto yllättyisi, jos postikiistaa ratkova työryhmä löytäisi nopean ratkaisun – "En varsinaisesti usko, että mitään uutta ja ihmeellistä sieltä selvitystyöryhmästä tulee esiin"

Telian matkapuhelinverkossa laaja häiriö – myös hätäpuheluiden soittamisessa ollut ongelmia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.