"Pientä taikuutta" – Tulevaisuuden heijastin kommunikoi autojen kanssa

Älyteknologia tuodaan nyt myös heijastimiin. Perinteisestä heijastimesta on tehty älyversion prototyyppi, jonka toimintaa voidaan ohjata älypuhelimella. Älyheijastimessa on antureita, ledivalot sekä langaton lataus ja kommunikointi.

Teknologian tutkimuskeskus VTT kertoo tiedotteessaan, että heijastin toteutettu yhdessä suomalaisen heijastinvalmistaja Coreplastin kanssa.

Älyheijastin saadaan vilkkumaan pimeässä ja huonolla säällä esimerkiksi vaarallisessa risteyksessä paikannustietojen perusteella. Päiväkotiryhmälle voitaisiin asettaa heijastimeen sama yhteinen tunnusväri, jotta ryhmän koossa pitäminen helpottuisi.

VTT uskoo, että tulevaisuuden älyliikenteessä heijastin voisi kommunikoida jopa autojen tai liikennevalojen kanssa. Heijastin voisi varoittaa vaikkapa kääntyvää ajoneuvoa risteysalueella liikkuvasta kävelijästä.

VTT:ltä uskotaan, että älyheijastimilla myös nuoret saadaan innostumaan heijastinten käytöstä. Heijastimiin suunnitellaan pelillisiä ominaisuuksia. Lisäksi heijastimen voisi saada vilkkumaan vaikkapa musiikin tahdissa.

– VTT hakee aktiivisesti uusia ideoita, joissa IoT-teknologian (esineiden internet) avulla luodaan uusia palveluita ja tuodaan pientä taikuutta arkiseen ympäristöömme, kertoo tiimipäällikkö Vesa Pentikäinen VTT:ltä.

Älyheijastimen protyyppi esitellään Paperworld 2016 -messuilla Frankfurtissa tammi- ja helmikuun vaihteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.