Pihlajalinnan vanhuksia hoidetaan liian pienillä resursseilla – "Ei tarjota riittävästi ruokaa"

Vanhuksia hoitavat työntekijät ovat huolissaan vanhusten turvallisuudesta. Suomen lähi -ja perushoitajaliitto Superin lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, miten koulutettua hoitohenkilökuntaa ei ole tarpeeksi paljon ja vanhuksille ei tarjota riittävästi ruokaa.

Taustalla on Pihlajalinna Terveys Oy:n Tampereen toimipisteen Ikipihlaja Pappilanpuistossa olevat ongelmat. Työntekijät Tampereella ovat olleet useasti yhteydessä SuPeriin liian pienen henkilöstömäärän ja työehtosopimusrikkomusten vuoksi.

Ikipihlaja Pappilanpuisto tarjoaa tehostettua palveluasumista. Työntekijät ovat olleet huolissaan asiakkaista ja omasta jaksamisestaan. Henkilöstöä on liian vähän erityisesti yöllä, vaikka asiakkaina on keskivaikeasti muistisairaita asukkaita, jotka vaativat jatkuvaa lähihoitajan ohjausta. Yksikössä tulisi olla kolme yöhoitajaa, jotta jokaisessa kerroksessa olisi oma hoitaja. Tämä ei Superin mukaan toteudu, vaan yöhoitajia on vain kaksi. Yksikön toimilupaan on liitetty ehto kolmesta yöhoitajasta.

Super teki valvontapyynnön Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle ja Tampereen kaupungille. AVI:n ja Tampereen kaupungin syksyllä 2015 tekemällä tarkastuskäynnillä todettiin, että hoitohenkilöstön määrä ei ole viranomaisen myöntämän luvan mukainen. Henkilökuntaa on liian vähän erityisesti yöllä. Lisäksi hoiva-avustajien työskentelystä todettiin, etteivät he voi työskennellä yksin työvuorossa, koska heillä ei ole lääkehuollon koulutusta.

Pihlajalinna tarjoaa vanhuspalveluita myös Keski-Suomessa, muun muassa Jyväskylässä ja Jämsässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.