Hän on uusi Pihtiputaan mummo

Uusi Pihtiputaan mummo on jälleen valittu. Uusin Pihtiputaan mummo on Kaija Aikioniemi. Kolmen lapsenlapsen mummo kruunattiin kunniatehtäväänsä kukkaseppeleellä perinteen mukaisesti. Aikioniemi saapui kruunajaisiin lauantaina ponikyydillä vilkuttaen Pihtiputaan torin täyttäneelle yleisölle.

Pihtiputaan mummo valitaan kolmen vuoden välein. Edellinen Pihtiputaan mummo Paula Kivinen luovutti mummon ison kahvipannun seuraajalleen tehtävän symbolina. Vallanvaihdos tapahtui Pihtiputaan kesämarkkinoiden yhteydessä.

Kaija Aikioniemi (s.Kinnunen) on syntyperäinen pihtiputaalainen. Hän asuu synnyinkodissaan Särkilahden tilalla Alvajärven kylällä ja on ollut eläkkeellä viitisen vuotta. Työelämässä ollessaan hän työskenteli maatilan emäntänä ja maatalouslomittajana. Nykyäänkin hän leipoo suoramyyntiin kahdesti viikossa, maanantaisin ja perjantaisin.

Uusi mummo painottaa eri-ikäisten ihmisten yhdessäolon tärkeyttä. ”Tietokone ei ole lapsenvahti”, Kaija Aikioniemi muistuttaa. Jokaiselle ihmiselle on tärkeää osata tulla toimeen kaikenikäisten kanssa. Kaikenikäiset voivat myös oppia paljon elämää rikastuttavia asioita toisiltaan.

Käsitteenä Pihtiputaan mummo syntyi, kun toimittajaopiskelijoita neuvottiin tekemään jutut niin, että Pihtiputaan mummokin ne ymmärtää.  Pihtiputaalla ollaan fiksujen mummojen myötä ylpeitä ”peruskansalaisen prototyypin” nimeämisestä Pihtiputaan mummoksi.

Järki päässä ja sydän paikallaan olevaan Pihtiputaan mummon kunniarooliin on nimetty mummo jo vuodesta 1994 lähtien.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .