Pihtiputaalaisten lomalento keskeytyi, kun koneen moottori paukkui ja löi tulta: "Kun laskeuduimme, kaikki taputtivat"

Pihtiputaalaisten Paavo Kokon ja Pirkko Onninen-Kokon lomamatka pakoon Suomen pakkasia sai tiistaina ikävän käänteen, kun heitä Kap Verdelle lennättänyt kone joutui laskeutumaan takaisin Vaasan lentokentälle, josta se oli lähtenyt.

Kello 17.11 ilmaan noussut Matkatoimisto Tuin kone joutui palaamaan pian nousun jälkeen takaisin Vaasaan, kun siinä huomattiin tekninen vika.

Pihtiputaalaispariskunnan matkaan tuli viivästyksiä kuitenkin jo paljon aiemmin, sillä Kap Verden koneen piti lähteä alunperin jo varhain aamulla kello 5.50.

Pariskunta oli lähtenyt Pihtiputaalta kohti Vaasaa jo puolenyön aikaan. Ensimmäinen takaisku iski aamulla, kun heille ilmoitettiin ensimmäistä kertaa lähdön myöhästyvän lentokoneessa olevan vian takia.

Myöhemmin heille ilmoitettiin, että Vaasan kentälle tuotaisiin Tukholmasta uusi kone, joka lähtisi matkaan kello 14. Lähtö kuitenkin myöhästyi edelleen ja lopulta kone pääsi ilmaan yli 11 tuntia myöhässä.

– Sen jälkeen, kun kone oli irronnut kiitoradalta, rupesi kuulumaan pauketta oikeanpuoleisesta moottorista, Paavo Kokko kertoo.

Pirkko Onninen-Kokon mukaan moottorissa oli näkynyt myös tulta juuri nousun aikaan.

Kokon mukaan kone pyöri noin tunnin meren yllä ennen kuin se laskeutui takaisin Vaasan lentokentälle. Paikalla oli varuilta toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä, ensihoitoa ja poliiseja. Kukaan yli kolmestasadasta matkustajasta ei kuitenkaan loukkaantunut, vaan kone laskeutui turvallisesti kentälle.

Kokon mukaan tunnelma oli matkustajien keskuudessa koko ajan rauhallinen, eikä paniikkia päässyt syntymään moottorin pitämästä paukkeesta huolimatta.

Siitä huolimatta matkustamossa annettiin aplodit lentokoneen laskeuduttua takaisin kiitoradalle.

– Lasku oli kaikkein jännittävin vaihe. Kun laskeuduimme kentän pintaan, niin kaikki taputtivat, Kokko kertoo.

Huomenna uusi yritys

Paavo Kokko kertaa päivän tapahtumia hotellista, jonne heidät vietiin iltakahdeksan aikoihin. Hän vakuuttaa, että matkustajista on pidetty päivän aikana hyvää huolta. Aamullakin ensimmäisen viivästyksen jälkeen heidät kuljetettiin hotellille lepäämään.

– Olemme kiertäneet merta ja nähneet hotellia. Mutta on aika raskasta lomantekoa tällainen, Kokko sanoo.

Vielä yhdeksän aikaan illalla pariskunnalla ei ollut tietoa siitä, järjestyykö heille korvaavaa lentoa Kap Verdelle. Jonkinlaisia korvauksia he kuitenkin odottavat saavansa lentoyhtiöltä.

– Saa olla tyytyväinen, että ei käynyt pahemmin. Mutta ei tästä mitään lentopelkoa aiheutunut. Jos huomiselle lentoa tarjotaan, niin kyllä me lähdemme, Kokko sanoo.

– Huomenna yritetään uudelleen tai sitten ajellaan takaisin Pihtiputaalle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .