Pihtiputaalla jauhaa innokas aloitemylly: valtuuston käsittelyssä oli 48 aloitetta kahdelta vuodelta

Pihtiputaan kunnanvaltuusto käsittelyssä oli maanantaina ennennäkemättömän iso sikermä kunnallis- ja valtuustoaloitteita. Valtuustolle tuotiin tiedoksi tai käsittelyyn peräti 14 kuntalaisaloitetta ja 34 valtuustoaloitetta kahden viime vuoden sekä kuluvan alkuvuoden ajalta. Sen lisäksi Pihtiputaan Parhaaksi valtuustoryhmä esitteli kokouksen lopussa uuden valtuustoaloitteen kunnanhallituksen tai kunnanvaltuuston kyselytuntien järjestämiseksi kuntalaisten vaikuttamismahdollisuuksien lisäämiseksi.

Valtuustolle tuotiin tiedoksi aloitteet ja niiden johdosta tehdyt toimenpiteet. Suurin osa aloitteista oli loppuun käsitelty, mutta osan käsittely on vielä kesken.

– Aloitteita tulee meillä tosin paljon. Tuntuu, että eri valtuustoryhmät haluavat profiloitua julkisuuteen aloitteiden kautta. Toki aloitteissa on usein paljon asiaakin. Usein aloitteiden toteuttamiskelpoisuus selvitetään seuraavan vuoden talousarvion yhteydessä, kommentoi kunnanjohtaja Ari Kinnunen.

Esimerkki aloitteesta, joka pääsee ensi vuoden talousarviovalmisteluun arvioitavaksi on vanhusneuvoston aloite liukuesteiden hankkimista ikäihmisille. Toteuttamistavasta riippuen se maksaisi noin 20 000–178 000 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .