Pihtiputaan kunnanvaltuusto hyväksyi Niemenharjun matkailukeskuksen uudet yrittäjät – "Järjestely on kunnan ja veronmaksajien etu"

Päätös syntyi äänin 23–3.

Pihtiputaan kunnanvaltuusto siunasi Niemenharjun matkailukeskuksen omistajajärjestelyn maanantai-illan kokouksessaan. Päätöksen turvin Nelostien varren matkailupyydykseksi kolmisen vuotta sitten rakennetun liikenneaseman uudeksi yrittäjäksi tulee Matin ja Liisan Asema Oy Lapinlahdelta.

Yrittäjä vuokraa matkailukeskuksen alueen käyttöönsä Pihtiputaan kunnan omistamalta Kiinteistö Oy Niemenharjulta. Kunta maksaa valtuuston hyväksymän sopimuksen mukaisesti kiinteistöyhtiölleen viiden vuoden ajan rahoitusvastiketta, joka kattaa lainanhoitokustannusten ja vuokrahinnan erotuksen.

Aluksi rahoitusvastike on 200 000 euroa vuodessa, joka katetaan lainanotolla. Lähivuosina vastike pienenee arvion mukaan noin 100 000 euroon vuokran noustessa.

Päätös syntyi äänin 23–3. Onni Nykänen (Pihtip. parh.) epäili, että rahoitusvastike voi olla lainvastaista yritystukea. Hän piti kiinteistöyhtiön pääomittamista parempana vaihtoehtona.

Kunnanjohtaja Ari Kinnusen mukaan kiinteistöyhtiön pääomittaminen olisi kunnalle kalliimpi ratkaisu. Hän korosti, ettei kyse ole tukea yritykselle, vaan omalla yhtiölle. Talousjohtaja Ari-Jukka Käsmä sanoi, että järjestelyn lainmukaisuus on etukäteen selvitetty. Markku Kananen (kesk.) sanoi, että järjestely on järkevä tässä tilanteessa palveluiden ja työpaikkojen turvaamiseksi ja lisäämiseksi.

Vuokrasopimus on viiden vuoden määräajalla ja yrittäjillä on osto-optio rakennuksiin 1,9 miljoonalla eurolla.

– Vaikea kuvitella, ettei alueella olisi enää mitään toimintaa. Järjestely on kunnan ja veronmaksajien etu. Taloudellisessa mielessä valitsimme pienimmän riesan tien, perusteli kunnanjohtaja Kinnunen.

Yrittäjillä on Lapinlahdella 30 henkeä työllistävä 24 h -liikenneasema. Perustettavan uuden yrityksen tavoite on alkuvaiheen jälkeen muuttaa Pihtiputaankin asema 24 h -asemaksi.

Vuokrasopimukseen kuuluvaa maa-aluetta on pienennetty Koliman rannassa sijaitsevan leirintäalueen osalta. Sinne ja tanssilavan alueelle kaavaillaan loma-asuntojen ja matkailupalveluiden aluetta. Kaavatyö on alkanut ja toteuttajaksi haetaan erillistä investoijaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .