Piikkiä kannatti jonottaa

Keski-Suomen keskussairaalassa Jyväskylässä ei ole juurikaan hoidettavana influenssapotilaita. Infektioylilääkäri Maija Rummukaisen tämä johtuu pitkälti siitä, että ihmiset ovat aktiivisesti hakeneet tautisuojaa rokotteesta.

– Viime viikolla yksi potilas oli tehohoidossa influenssa takia, mutta hänkin kotiutui viikonloppuna. Influenssaa enemmän hoidettavana on rs-viruksen sairastuttamia lapsia ja aikuisia, Rummukainen kertoi keskiviikkona.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilaston mukaan Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksessa (Jyte) on kuluvan talven aikana annettu reilut 27 000 influenssarokotetta. Jyte-alueeseen kuuluvat Jyväskylän kaupunki, Muurame, Uurainen ja Hankasalmi.

Aktiivisuudesta kertoo se, että noin 155 000 asukkaan Jyte-alueella rokotteen ottaneita on suunnilleen yhtä paljon kuin 225 000 asukkaan Tampereella.

Rummukaisen mukaan influenssatilannetta on helpottanut myös se, että rokotteiden suojateho on ollut hyvä. THL:n mukaan laboratoriovarmistetuista A-influenssoista rokotteen torjuntaprosentti on ollut ikäluokasta riippuen 55–57 prosenttia. Pikkulasten influenssasta johtuvia terveyskeskuskäyntejä rokote vähensi 60 prosenttia ja 65 vuotta täyttäneiden käyntejä 63 prosenttia.

Jos rokotettu saa influenssan, on tauti yleensä lievempi ja toipuminen nopeampaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .