Piirijohtajilta satelee kiitettäviä arvosanoja – Touko Aallolle kentältä melko puhtaat paperit

Vihreiden puheenjohtajana kesällä aloittanut Touko Aalto saa täyden tuen omiltaan. Uutissuomalaisen tekemän kyselykierroksen perusteella vihreiden piirijohtajat antavat Aallolle kouluarvosanaksi keskimäärin 8,5. Peräti viisi piirijohtajaa antoi Aallolle kiitettävän arvosanan, 9.

Vain yksi 12:sta piirijärjestön puheenjohtajasta ei halunnut antaa Aallolle kouluarvosanaa.

Vihreiden kannatuksen notkahdusta viimeisimmässä kannatuskyselyssä ei piirien puheenjohtajien mukaan voi laittaa Aallon syyksi.

– Kannatus on hyvällä mallilla. En usko puolueen puheenjohtajan olevan yksinään mikään sateentekijä, eräs piirijohtaja kommentoi.

Uutissuomalaisen kyselykierros tehtiin maanantaina ja tiistaina. Piirijohtajat saivat vastata kysymyksiin myös nimettöminä ja niin useimmat halusivat tehdäkin.

– Muutostilanteet vievät aina aikaa. Odottavalla kannalla ollaan, miten lähtee rullaamaan tästä, totesi eräs nimettömänä pysytelleistä piirijohtajista.

Kiitosta rauhallisuudesta

Useampi perusteli antavansa kouluarvosanaksi 8 tai 9 siksi, että aina pitää löytyä parannettavaa täyteen kymppiin.

– Hyvä alku. Ihan vielä ei voi kymppiä antaa, että jää jotain parannettavaa, sanoi Katja Andrejev Kaakkois-Suomen vihreistä.

Vain yksi vastaaja antoi Aallolle arvosanaksi 7.

– On ollut alkukankeutta, hän perusteli.

Moni piirijohtaja muistutti, että uusi puheenjohtaja tarvitsee aikaa sisäänajoon. Jonkin verran vertailtiin myös vanhaan puheenjohtajaan.

– Hän ei ole Ville Niinistö, vaan ottaa nyt omaa rooliaan haltuun.

– Alku on lähtenyt kohtuullisen hyvin, vaikka parannettavaakin on. Ei tietenkään voi ajatella, että uusi puheenjohtaja olisi heti samalla tavalla rutinoitunut kuin entinen, mutta siihen nähden on mennyt hyvin.

Myös Touko Aallon rauhallinen ja perusteleva puhetapa sai kiitosta.

– Perustelee asiat asiallisesti ja käyttää tietoa perustelujensa tukena, eräs piirijohtaja kiitteli.

Yksityiselämä on yksityiselämää

Kouluarvosanan lisäksi vihreiden piirijohtajilta kysyttiin, onko Aallon puheenjohtajakaudella ollut joitakin julkisuuteen nousseita tapahtumia, joiden voisi arvioida vaikuttavan kannatukseen.

Helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Fatim Diarran kohukommentit maaseudun insestistä tulivat julki vasta tuoreimpien kannatuslukujen jälkeen. Yksittäisen kaupunginvaltuutetun omaan ajatteluun perustuvat kommentit eivät piirijohtajien mielestä vaikuta myöskään tulevaan kannatukseen.

Myöskään Aallon oma parisuhdekohu viime kesältä ei ole piirijohtajien mukaan heijastunut puolueen kannatukseen.

– Yksityiselämä on yksityiselämää, se ei vaikuta puheenjohtajan tehtäviin.

– Vihreiden omat kannattajat eivät laita painoa tuollaisille asioille, eräs vastaaja kommentoi.

Vain yhden mielestä parisuhdekohulla saattoi olla vaikutusta.

– Ymmärrän, että se voi vaikuttaa, koska asia nähdään negatiivisena. Toivoisin, että ei vaikuttaisi, vaan poliitikoillakin olisi oikeus yksityiselämään.

Tukea on tullut

Julkisuudessa on jo arvioitu, että Aalto olisi jäänyt puheenjohtajana liian yksin. Piirijohtajien mukaan hän on kuitenkin saanut hyvin tukea muilta eturivin vihreiltä poliitikoilta.

– Sisäpiiristä tiedän, että tukea on tullut. Ehkä se ei ole välittynyt julkisuuteen, kommentoi yksi piirijohtajista.

– Tuolta on saattanut tietysti näyttää, sillä uutena puheenjohtajana Aalto on ollut esillä enemmän kuin muut, toinen kommentoi.

– Vaikutelma on saattanut syntyä siitä, että on ollut kesä ja istuntotauko, Andrejev mainitsee.

Vain yhden piirijohtajan mielestä tukea on tullut vaihtelevasti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .