Piispa Teemu Laajasalon yhtiön kirjanpitoepäselvyyksissä epäillään rikosta

Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo julkaisi torstaina tiedotteen, jossa hän myönsi syyllistyneensä kirjanpitorikkomukseen. Hieman tätä ennen poliisi tiedotti, että epäselvyydet Laajasalon jo alas ajetun TL Opetus -yhtiön kirjanpidossa ovat johtaneet rikosepäilyyn ja siirtyneet syyteharkintaan.

Yhtiötä koskevassa rikosepäilyssä on kyse siitä, että yhtiön tilinpäätökset kolmelta eri tilikaudelta on tehty poliisin mukaan aikanaan puutteellisella aineistolla. Kirjanpitoon epäillään lisätyn puuttuvia tositteita loppuvuonna 2017, minkä jälkeen nämä tilinpäätökset on laadittu uudelleen.

Laajasalon mukaan kyse oli huolimattomuudesta, eikä laiminlyönneillä saatu hyötyä.

–  Se ei poista sitä, että olisi pitänyt olla huolellisempi. Myönnän laiminlyönnit ja olen niistä pahoillani. Yritys on ajettu alas, sillä ei ole toimintaa ja sen vastuut on hoidettu, Laajasalo kommentoi tiedotteessaan.

Poliisi ei kerro, mistä rikoksesta Laajasalon yritystä epäillään.

– Poliisi ei erittele tarkemmin asian yksityiskohtia. Emme myöskään ota kantaa teon tahallisuuteen tai tuottamuksellisuuteen, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jenni Lehtilä Helsingin poliisin tiedotteessa.

Rahankäytöstä ei rikosepäilyä

Poliisi selvitti myös Laajasalon rahankäyttöä seurakuntayhtymässä. Asiasta ei kuitenkaan käynnistetty esitutkintaa, sillä poliisi ei löytänyt syytä epäillä Laajasaloa rikoksesta.

Piispan luottokortin käyttö ja matkalaskut nousivat julkisuuteen, kun Helsingin hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen selvitti hänen rahankäyttöään alkuvuonna. Hän moitti Laajasaloa muun muassa kirkkotyönantajan luottokortin holtittomasta käytöstä ja hintavista hotelliyöpymisistä kirkon piikkiin, kun Laajasalo toimi Kallion kirkkoherrana ja Helsingin seurakuntayhtymän johtajana.

Laajasalo kiisti käyttäneensä luottokorttia yksityisiin menoihinsa ja maksoi maksoi Helsingin seurakuntayhtymälle liki tuhat euroa liian korkeista majoituskustannuksista ja virheellisestä päivärahasta. Puuttuvat kuitit hän laittoi huolimattomuuden piikkiin ja lupasi olla jatkossa tarkempi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.