Piispa kutsui Jussi Halla-ahon keskustelijaksi Jyväskylään – ja sai kritiikkivyöryn

Jyväskylän kirkkopäivillä toukokuussa järjestettävä keskustelu jakaa etukäteen voimakkaasti mielipiteitä kirkon piirissä, kertoo Kotimaa-lehti. Helsingin piispa Teemu Laajasalo on kutsunut perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon ja koomikko Joonas Nordmanin keskustelemaan sopivasta ja sopimattomasta puheesta.

Arvostelijoiden mukaan kirkko antaa erikoisen viestin kutsumalla sananvapauskeskusteluun henkilön, joka on saanut blogikirjoittelustaan korkeimman oikeuden tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Laajasalon mielestä Halla-ahon kanssa on kiinnostavaa keskustella teemasta juuri hänen historiansa takia. Lisäksi hän muistuttaa, että poliitikko edustaa yli kuudesosaa eduskuntavaaleissa äänestäneistä.

– Jos keskusteluun osallistuva ihminen sattuu olemaan Suomen toiseksi suurimman puolueen puheenjohtaja, pidän todella erikoisena, jos hänen kanssaan ei puhuttaisi, toteaa Laajasalo lehden jutussa.

Laajasalon mielestä suomalainen sananvapaus ja sitä ympäröivä keskusteluilmapiiri ovat muuttuneet 2000-luvulla. Hänestä Suomessa on myös kiellettyjä puheenaiheita tai asioita, joista voi puhua vain tiettyyn sävyyn. Hänen mukaan Jyväskylän illan tavoitteena on hahmottaa, onko se hyvä vai huono asia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.