Pikapääkirjoitus: "Poliisijohdon saamat syytteet eivät ole kohtuuttomia"

Poliisijohdon syytteet ovat varoittava esimerkki koko organisaatiolle, todetaan Keskisuomalaisen pikapääkirjoituksessa. Kirjoituksen mukaan asiaa seuranneiden silmissä luottamus poliisin toimintaan on heikentynyt.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen nosti tänään syytteen entistä poliisiylijohtaja Mikko Paateroa, Helsingin entistä poliisipäällikköä Jukka Riikosta ja Helsingin poliisilaitoksen päällikköä Lasse Aapiota vastaan. Kaikkia kolmea syytetään tahallisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja toissijaisesti tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Pikapääkirjoituksessa muistutetaan, että yhteiskunta on antanut poliisille laajat oikeudet puuttua yksilöiden itsemääräämisoikeuteen, käyttää pakkokeinoja ja kerätä tietoa, mutta näiden oikeuksien vastapuolena on vastuu.

– Poliisin tulee noudattaa lakia ja myös lakien henkeä. Poliisin ulkopuolinen valvonta on vähäistä ja perustuu pitkälti luottamukseen siitä, että poliisi toimii lainmukaisesti, pikapääkirjoituksessa todetaan.

– Nyt ex-poliisijohtaja Paateron, poliisipäällikkö Riikosen ja poliisilaitoksen päällikkö Aapion on aika kantaa vastuunsa.

Lue koko pikapääkirjoitus täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisijohdon syytteet ovat vakava ja varoittava esimerkki

Helsingin poliisilaitoksen päällikkö Aapio syytteestä: Rangaistuksen vaatiminen tuntuu kohtuuttomalta

Syytteen saaneen Helsingin poliisipäällikön jatkoa arvioidaan sisäministeriössä perjantaina

Poliisijohdolle virkarikossyytteet – Aarnion johtama Helsingin huumepoliisi laiminlöi syyttäjän mukaan tietolähteiden kirjaamisen