Pikkupojat huomasivat tulipalon ennen palovaroitinta: "Vahingot olisivat voineet olla satoja tuhansia"

Kaksi noin 10-vuotiasta poikaa nousi sankareiksi veneen sytyttyä tuleen Konnevedellä torstain vastaisena yönä. Pojat toimivat kylmänviileästi ja estivät yhden ja jopa useamman huviveneen tuhoutumisen Häyrylänrannassa.

Tulipalo syttyi yöllä yhden jälkeen majoituskäytössä olleessa 14-metrisessä huviveneessä. Pojat huomasivat, että katon rajasta tuli savua.

– Veneellä vietettiin vielä iltaa eivätkä tainneet pojatkaan olla ihan nukkumassa vielä. Erinomaista toimintaa pojilta, ja he saivat rajattua paloa jauhesammuttimella, palomestari Toni Jurmu kiittää.

Jurmun mukaan ainekset pahempaan olivat olemassa.

– Vieressä oli muitakin veneitä, joten vahingot olisivat nopeasti olleet jopa useita satoja tuhansia.

Veneessä oli käytetty öljylämmitystä. Laitteiston hormi oli kuumentuessaan sytyttänyt palamaan veneen katossa olevat Styrox-eristeet. Pojat kuitenkin huomasivat palon ennen kuin edes palovaroitin ehti reagoida savuun.

– Paikalle hätiin riensi myös isä. He kolme saivat rajattua palon eikä palokunnan tarvinnut juuri enää vettä käyttää. Palo ei päässyt leviämään ja vene säästyi, Jurmu kertoo.

Kolmikko hengitti sammuttaessaan hieman savua, mutta paikalla käynyt ambulanssihenkilöstö totesi, ettei sairaalaan lähtemiselle ollut tarvetta.

Vene kärsi lopulta vain pintavaurioista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .