Pilkkijän aamu alkoi kauhunhetkillä – näin vaaratilanne eteni

Jyväskyläläismiehen maanantaiaamu alkoi kauhunhetkillä Jyväskylän Nenäinniemessä. Opettavainen ja varoittava tilanne sai alkunsa, kun eläkeläismies käveli Nenäinniemen kärjestä kohti Vuoritsaloa tutulle pilkkipaikalleen. Perässään hän veti ahkiota, johon oli lastattu pilkkivälineet.

Mies tiesi, että paikassa kulkee voimakas virtaus, mutta noin 30 vuoden kokemuksella hän luotti jään kestävyyteen. Muistutus siitä, ettei riskiä jäällä pidä koskaan ottaa, tuli, kun matkaa ehti taittua noin 400 metriä: jää petti ja mies putosi veteen.

Yksin liikkeellä olleen miehen pelastivat kymmenen metriä syvästä vedestä kelluntapuku ja ripeä toiminta.

– Putosin veteen vyötäröä myöten, kunnes sain napattua jään reunasta kiinni. Laitoin kädet levälleen ja vedin itseni mahalleni. Siitä sain kiepsautettua itseni kokonaan takaisin jäälle.

– Onneksi jään pinta ei sortunut muualta kuin siitä kohdasta, josta putosin, nimettömänä pysytellyt mies kertoi.

Vaikka tilanne kesti kaikkiaan vain muutaman minuutin ja siitä selvittiin säikähdyksellä, oli kokemus pysäyttävä kokeneellekin jäällä liikkujalle. Paluumatkalla mies kertasi tapahtunutta, ja kotona tuli tippa linssiin.

Eläkeläismiehen pilkkikausi päättyi tämän talven osalta maanantaiseen onnettomuuteen, mutta joillakin se jatkuu vielä pitkälle kevääseen.

Vesistötarkastaja Petteri Kemppi Keski-Suomen ely-keskuksesta varoittaa, että virtapaikoissa jää on erityisen heikkoa. Esimerkiksi Nenäinniemen kärjen jäätä heikentää Vaajavirran virtaus.

Ely-keskuksen verkkosivuille päivitetään ajankohtaista tietoa Keski-Suomen jäätilanteista. Sivuilta löytyy myös heikon jään varoituskartat Jyväskylän alueelta.

Jään paksuuksia pääset katsomaan täältä. Varoituskarttoihin pääset tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.