Pitääkö koirankakat kerätä pois? – "Ei niin iljettävää kuin miesten kuseskelu yleisillä paikoilla"

Pitääkö koirankakat kerätä talteen kaikkialta vai riittääkö kokkareiden noukkiminen vain kulkuväyliltä ja nurmialueilta?

Keskisuomalaisen verkkolehden lukijoista kaksi kolmasosaa on sitä mieltä, että kulkuväyliltä ja nurmikoilta kerääminen saa riittää. Kolmannes keräisi jätökset joka paikasta.

Vastaajia oli reilut 300. Aihe herätti vilkasta keskustelua lehden Facebook-sivulla.

Arto Katajamäki ei jaksa stressata koiran "kikkareista".

– Mutta se ihmetyttää, että jotkut valopäät kyllä keräävät kakan pussiin, mutta heittävät sitten pussin luontoon. Mikähän logiikka siinä on olevinaan, Katajamäki kysyy.

Pentti Mustonen keräsi paljon peukutuksia kommentillaan, jossa hän huomautti, että "kakat maatuu viikossa ja tupakantumppi 15 vuodessa".

Heli Raiskio vaati lopettamaan "iänikuisen koiran kakasta vaahtoomisen".

– Se ei ole läheskään niin iljettävää ja hävytöntä kuin aikuiset miehet kusevat aivan yleisille paikoille. Eläin (koira) toimii ihan viattomasti, mutta ihmisellä luulisi olevan järki!

Susanna Harlamow toivon enemmän koirankakkaroskiksia.

– Tyhjennys nykyisissä roskiksissa on hitaanlaista, hän kirjoitti.

Telineitä tulossa Jyväskylän katukuvaan

Lukijat keskustelivat viikonloppuna innokkaasti koirankakoista, koska Keskisuomalainen julkaisi Facebook-sivullaan uutisen koirankakkapussitelineistä. Niitä ilmestyy Jyväskylän katukuvaan, mikäli kaupunkirakennelautakunta antaa kokouksessaan tiistaina kaupungin virkamiehille valtuudet neuvotella asiasta sopimus ruotsalaisen yrityksen kanssa.

Telineisiin kiinnitetään pusseja, joita koirien ulkoiluttajat voivat hyödyntää kerätessään lemmikkiensä jätökset talteen. Telineitä tulee yleisille alueille yhteensä 25.

Mervi Kylmälä tosin uumoili lehden Facebook-sivulla, että "mummot käy kuitenkin repimässä ne pussit itselleen kauppa- ja ruokakassiksi".

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .