Takaa-ajo kaupungin keskustassa: Kiinniotto elokuvatyyliin – Paljon kertova kuva

Takaa-ajo päättyi henkilöauton motitukseen ja autoseurueen kiinniottoon perjantain vastaisena yönä Jyväskylässä. Henkilöauto oli lähtenyt poliisia karkuun pysäytysmerkin jälkeen ja takaa-ajo johti aina kaupungin ydinkeskustaan saakka.

Rikoskomisario Sami Salo Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että poliisipartio oli alkanut pysäyttää henkilöautoa Keuruuntiellä. Pysäytysmerkistä huolimatta kuljettaja lähti ajamaan karkuun.

Takaa-ajo kesti Jyväskylän ympäristössä noin 20 minuuttia aamuneljän ja -viiden välillä. Takaa-ajo päättyi keskustaan Kilpisenkadulle, jonne henkilöauto saatiin pysäytettyä.

Autosta otettiin kiinni kolme henkilöä, joista kuljettaja pidettiin rikosperustein kiinniotettuna. Poliisi epäilee kuljettajan syyllistyneen muun muassa törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja törkeään rattijuopumukseen.

– Koko seurue otettiin ensin kiinni ja alettiin selvittää, mikä oli syy karkuun lähdölle. Sen selvittäminen on osin vieläkin kesken, rikoskomisario Salo kertoo.

Salon mukaan henkilöauto käytti pakoon ajaessaan huomattavia ylinopeuksia eri puolilla Jyväskylää. Merkittäviä vaaratilanteita ylinopeuden lisäksi ei kuitenkaan sattunut.

– Tällaisissa tapauksissa tietysti aina poliisin tehtävä on pitää huoli siitä, ettei takaa-ajo aiheuta lisää vaaratilanteita. Tässä tapauksessa takaa-ajoa jatkettiin ja auto saatiin pysähtymään keskustaan, Salo kertoo.

Auton vauhti saatiin hidastettua Kilpisenkadulle ja apuun tulleet partiot motittivat pakoauton. Poliisiautot kärsivät vaurioita pysäytystilanteessa. Silminnäkijöiden mukaan pysäytystilanteessa Kilpisenkadun yläpäässä oli neljä poliisiautoa sekä poliisimoottoripyörä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .