Pk-seutu, Sipoo ja Etelä-Tuusula halutaan yhdistää

Pääkaupunkiseutu, Sipoo ja Etelä-Tuusula tulisi yhdistää yhtenäiseksi alueeksi, ehdottavat metropolialueen kuntajakoselvittäjät. Tuusulasta metropolialueeseen kuuluisi Helsinki-Vantaan lentokenttään rajoittuva alue. Selvittäjien mukaan tämä vahvistaa Aviapoliksen yritysvyöhykettä.

Ehdotuksen lähtökohta on, että metropolialueen kokonaisetu asetetaan kuntakohtaisten intressien edelle. Ehdotuksella halutaan myös estää pääkaupunkiseudun toiminnallinen ja sosiaalinen kahtiajakautuminen.

- Kuntarakenteen muutoksilla pyritään vastaamaan väestörakenteen muutoksiin. Väestön ikääntyessä palveluiden saatavuutta ja laatua ei voida verorahoitteisesti turvata, ellei voimavaroja käytetä yhdessä ja järkevästi koko alueella, sanoo kuntajakoselvittäjä Mikko Pukkinen.

Työryhmään kuuluvat Pukkisen lisäksi Cay Sevón ja Matti Vatilo. Selvittäjät keräävät palautetta kuntien asukkailta ja päättäjiltä kesän ja alkusyksyn aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Urakoitsija SRV on aloittanut selvityksen Palokan tulipalosta

Äänekosken moottoriurheilukeskusta ei ole kuopattu: Seurat vaativat kaupunkia korjaamaan virheen

Mannisenmäen päiväkodin lapset ja aikuiset koronatestiin viikonlopun aikana – perjantaina vahvistuneen tartunnan alkuperä on epäselvä

Jyväskylässä senioritalosta evakuoitu kiittelee pelastajia ja auttajia – "Auttajia on ollut paljon, ja se on tosi ihanaa"

Palohälyttimet reagoivat Palokan kerrostalon tulipaloon vasta, kun katto oli ilmiliekeissä – "Katto oli palanut jo varmaan 15–20 minuuttia täyttä paloa, ennen kuin hälyttimet reagoivat"

Pelastajien ripeys pelasti ihmishenget Palokan senioritalon palossa: "Ilman nopeita evakuointitoimia, ihmishenkiä olisi menetetty"

Pelastuslaitos: Palaneen Palokan senioritalon Ilona-rakennuksessa sortumisvaara

Jyväskylän senioritalon palo levisi poikkeuksellisen nopeasti – "Näkisin, että ilman nopeita evakuointitoimia olisi ihmishenkiä menetetty"

SDP:n mielestä päivähoitomaksujen alentaminen on akuutein työllisyystoimi – kokoomus ja RKP laajentaisivat paikallista sopimista

"Aamulääkkeitäkään ei päässyt hakemaan" – Palokan senioritalon asukkaat odottivat aamulla epätietoisina infoa jatkosta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.