Pohjanmaan radan remontti haittaa lomaliikennettä

Seinäjoen ja Oulun välisen Pohjanmaan radan kunnostus haittaa kesän lomaliikennettä. Vilkkaan rakentamisvaiheen aikana junaliikenne joudutaan aika ajoin keskeyttämään. Katkosten kesto on enimmillään vuorokausi. Junavuoroja korvataan busseilla tai perutaan kokonaan.

- Työt haittaavat varmasti liikennettä. Rakentaminen pyritään kuitenkin järjestämään niin, että haitat ovat mahdollisimman vähäiset, sanoo projektipäällikkö Tommi Rosenvall Liikennevirastosta. Liikenteen keskeytykset sijoitetaan pääosin viikonloppuihin.

Lähes 900 miljoonaa euroa maksavan ratainvestoinnin on määrä valmistua vuoden 2017 lopulla. Hanke mahdollistaa sekä liikennemäärien että junien nopeuksien noston.

Rosenvallin mukaan henkilöjunien enimmäisnopeus rataosalla kasvaa 200 kilometriin tunnissa. Teoriassa Oulun ja Helsingin väli sujuu hankkeen valmistuttua jopa alle viiden tunnin, kun nyt matka taittuu nopeimmillaan noin seitsemässä tunnissa.

Tänä vuonna ratatöitä tehdään noin sadan kilometrin matkalla ja rahaa kuluu 165 miljoonaa euroa. Kaikkiaan 335 kilometrin rataosuudesta noin kolmannes muuttuu kaksiraiteiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.