Pohjoismaiden valtiojohtajat juhlivat satavuotiasta Suomea Helsingissä

Pohjoismaiden valtiojohtajat juhlistavat Suomen satavuotista itsenäisyyttä Helsingissä tänään.

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottavat vieraat vastaan Presidentinlinnan etupihalla kello 10.30. Paikalla ovat Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, Norjan kuningas Harald ja kuningatar Sonja, Tanskan kuningatar Margareeta sekä Islannin presidentti Gudni Thorlacius Johannesson ja hänen puolisonsa Eliza Jean Reid.

Seremonioiden jälkeen presidenttiparit ja kuninkaalliset tervehtivät yleisöä Linnan parvekkeelta. Yleisö voi seurata vieraiden saapumista Kauppatorilla ja Pohjoisesplanadilla. Yleisön toivotaan saapuvan paikalle kello 10:een mennessä.

Puoli kahdentoista aikaan isännät ja vieraat siirtyvät sään salliessa kävellen Presidentinlinnasta kaupungintalolle ja tervehtivät matkalla yleisöä. Kaupungintalolla on vuorossa Helsingin tulevan pormestarin Jan Vapaavuoren isännöimä lounas.

Presidenttiparit ja kuninkaalliset seuraavat kaupungintalon parvekkeelta Kauppatorilla järjestettävää Koko Suomi tanssii -tapahtumaa, jossa tanssitaan humppaa ja katutanssia.

Iltapäivällä he osallistuvat ruotsalais-suomalaisen kulttuurikeskuksen Hanasaaren uudelleenvihkimiseen. Päivä huipentuu Presidentinlinnassa juhlapäivälliseen.