"Pohjolan viinirypäle" on terveyspommi

Nyt kannattaa rouskuttaa Pohjolan viinirypäleitä eli karviaisia. Niitä näyttäisi tulevan, vaikka herukkasato jäi monin paikoin vaatimattomaksi.

Karviainen maistuu parhaimmalta hieman raakana. Kypsä marja tuntuu suussa jotenkin lössykältä.

Karviaisessa on vitamiineja ja se saattaa jopa ehkäistä masennusta, koska sisältää runsaasti karotenoideja, kertoo Satokausi-nettisivusto. Soluja hapettumisstressiltä suojaavaa E-vitamiinia se sisältää enemmän kuin appelsiini, banaani, kiivi, omena, päärynä ja viinirypäle.

Katso myös herkullisen karviaishillon sekä kermahyytelön ja karviaiskastikkeen ohjeet.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .