Poika kuristi "härnännyttä" tyttöä – mopoili myöhemmin humalassa poliisia pakoon

Tapaukset sattuivat Saarijärvellä. 17-vuotias poika tuomittiin ehdolliseen vankeuteen, oheissakkoon ja ajokieltoon.

Saarijärvellä tyttöä kuristanut ja myöhemmin poliisia humalassa mopolla pakoon ajanut 17-vuotias poika on tuomittu ehdolliseen vankeuteen ja 60 euron oheissakkoon. Lisäksi Keski-Suomen käräjäoikeus määräsi pojan ajokieltoon 1.1.2018 saakka.

Kuristaminen tapahtui yksityisasunnossa lokakuussa 2016 pojan ja tytön ollessa 16-vuotiaita. Poika kertoi oikeudessa, että oli menettänyt hermonsa, kun tyttö oli härnännyt häntä. Hän kuristi tyttöä, kaatoi tämän maahan ja repi hiuksista.

Tytölle aiheutui nenäverenvuotoa, nenän turvotusta ja lievä aivotärähdys.

Heinäkuussa 2017 poika lähti pakenemaan poliisiautoa koulun pihan läpi Saarijärvellä. Muutaman kilometrin pituisella pakomatkalla poika ajoi kevyen liikenteen väylällä ja osin vastaantulijoiden kaistalla.

Ajon jälkeen hänen veressään oli 1,64 promillea alkoholia. Poika vastusti voimakkaasti poliisiautoon laittamista, kun häntä oltiin viemässä verikokeeseen. Hän oli tapauksen sattuessa 17-vuotias.

Käräjäoikeuden mukaan poika syyllistyi nuorena henkilöinä tehtyihin pahoinpitelyyn, törkeään rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja haitantekoon virkamiehelle.

Ehdollisen vankeuden, oheissakon ja ajokiellon lisäksi oikeus tuomitsi pojan maksamaan tytölle 700 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä 715 euron oikeudenkäyntikulut.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .