"Vahingonkorvaukset tulevat olemaan huomattavia" – Poikkeuksellista ilkivaltaa Jyväskylässä, kahdeksaan autoon töhrittiin törkeitä kuvia

Autoja oli töhritty spray-maalilla ja niihin oli maalattu erilaisten asioiden kuvia. Myös yhden talon seinää oli töhritty yön aikana.

Keskisuomalaiseen yhteydessä ollut, molemmilta puolilta töhrityn punaisen Opelin omistaja sai aamulla tietää autonsa kohtalosta. Hänen autonsa toiseen kylkeen oli töhritty kirkkoveneen kuva, toisella puolella oli epämääräinen kuvio.

– Samantyyppisiä kuvia on muissakin autoissa. Tässä on menty nyt todella yli, tästä tulee turhaa ylimääräistä vaivaa, auton omistaja kertoo.

Asiasta tehtiin heti rikosilmoitus poliisille. Omistajan mukaan Rastin alueella ei ole aikaisemmin tapahtunut vastaavaa.

"Todella ajattelematonta"

Tutkinnanjohtaja Jari Lindholmin mukaan poliisilla on jonkinlainen käsitys tapahtumista. Asian selvitystyö on kuitenkin vielä kesken.

– Kaikki asianomistajat on rekisterinumeroiden perusteella saatu tavoitettua. Oletus on, että isompi joukko tässä on tekijöinä ollut, Lindholm kertoo.

Lindholm ei muista omalta 18-vuotiselta poliisiuraltaan yhtään vastaavaa tapausta.

– Yksittäisiin autoihin kohdistunutta piirtelyä on toki ollut, mutta ei tässä mittakaavassa. Tämä on ollut todella ajattelematonta, Lindholm sanoo.

Hän arvelee, etteivät tekijät ole olleet sellaisessa tilassa, että he olisivat ymmärtäneet tekojensa seuraukset.

– Vahingonkorvaukset tulevat olemaan huomattavia, hän toteaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .