Pojat näkevät EU-jäsenyyden tyttöjä synkemmin

Suuri osa suomalaisnuorista näyttää kannattavan Suomen EU-jäsenyyttä. Pojat suhtautuvat EU-jäsenyyteen tyttöjä pessimistisemmin.

Tiedot ilmenevät Euroopan komission Suomen-edustuston tutkimuksesta, jossa selvitettiin lukio- ja ammattikouluikäisten nuorten EU-asenteita.

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoista 51 prosenttia pitää EU-jäsenyyttä hyvänä asiana. Joka viides ei osannut vastata kysymykseen.

Kymmenesosa vastaajista pitää EU-jäsenyyttä huonona asiana, ja 74 prosenttia heistä on poikia. EU on suositumpi kaupungeissa ja taajamissa kuin maaseudulla.

Valtaosa vastaajista arvioi tietävänsä EU:sta jonkin verran. Tärkeimpiä EU-tiedon lähteitä ovat televisio, sanomalehdet, internet ja koulu.

Nuorten mielestä EU:n pitäisi puuttua etenkin ympäristökysymyksiin, turvallisuuteen sekä kansainvälisten kriisien hallintaan. Vähiten EU:n halutaan puututtavan verotukseen, kuluttajansuojaan ja koulutukseen.

Viime syksynä tehtyyn kyselyyn vastasi noin tuhat 14-23-vuotiasta nuorta eri puolilta Suomea. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttia molempiin suuntiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän keskustaan tulossa iso kulttuuriuudistus: "Käänteentekevin sitten Kävelykadun perustamisen"

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus "ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Uusia kutsuja Linnan juhliin: "Melkoisesti säikähdin"

Asukkaan ripeä toiminta pelasti keittiön vaurioilta, kun astianpesukone syttyi palamaan – tietäisitkö sinä, mitä vastaavassa tilanteessa pitää tehdä?

Jyväskylä isännöi Ahtisaari-päiviä ensimmäistä kertaa – torstaina KSML.fi:ssä suora lähetys Arto Nybergin vetämästä keskustelutilaisuudesta

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.