Poliisi: 20-vuotiaan varusmiehen tappanut luoti tuli ilmeisesti varusmiestoverin aseesta

Hangossa eilisiltana kuolleen varusmiehen epäillään saaneen surmansa toisen varusmiehen ampumasta luodista, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Henrik Niklander Länsi-Uudenmaan poliisista. Ampumaharjoituksessa käytetyt aseet olivat armeijan rynnäkkökivääreitä.

Onnettomuudessa sai surmansa 20-vuotias pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva upseerioppias. Varusmiehen omaiset on tavoitettu, ja heille on kerrottu asiasta.

Harjoitus pidettiin tällä viikolla Syndalenin harjoitusalueella. Se keskeytettiin välittömästi kuolemantapauksen jälkeen.

Poliisin mukaan tapaus sattui, kun yhdeksänhenkinen varusmiesryhmä harjoitteli liikkuvaa pimeäammuntaa. Niklanderin mukaan harjoitusta valvova henkilö oli lähettyvillä, kun luoti osui varusmieheen. Hän ei vielä kuitenkaan kerro tapauksen tarkempia yksityiskohtia, koska tutkinta on edelleen kesken.

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii tapausta törkeänä kuolemantuottamuksena ja selvittää, onko harjoitukseen liittyviä turvaohjeistuksia ja -määräyksiä noudatettu. Inhimillisen erehdyksen mahdollisuutta tutkitaan myös.

Onnettomuustutkintakeskus on päättänyt aloittaa alustavan tutkinnan tapauksesta. Tutkinnanjohtaja Niklanderin mukaan tutkintanimike ei vielä tarkoita, että tapauksessa olisi tehty rikos, vaan näin vakavissa asioissa syytä epäillä -kynnys on matala, joten kaikki mahdollisuudet kartoitetaan. Siksi myös jotkut kantahenkilökunnan jäsenet ovat epäiltynä.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) on esittänyt surunvalittelunsa kuolleen varusmiehen omaisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.