Poliisi: Aggressiivinen mies tunkeutui väkisin vastaanottokeskukseen

Poliisitoiminta Jyväskylän Salmirannan vastaanottokeskuksessa lauantai-iltana perustui kahteen paikalta tulleeseen hälytystehtävään: ensimmäistä hälytystä edelsi tunkeutuminen sisään vastaanottokeskukseen, toinen hälytys tuli paikalle saapuneen neljän autokunnan vuoksi.

Komisario Olli Hurtta Sisä-Suomen poliisista kertoi tiistaina, että kyseessä oli normaali poliisitoiminta tilanteessa, jossa poliisi oli saanut hätäkeskuksen kautta hälytystehtävät vastaanottokeskukseen.

Ensimmäisen kerran poliisi oli hälytetty paikalle, kun vastaanottokeskuksen sisään oli tunkeutunut mies, joka oli käyttäytynyt aggressiivisesti. Vartija oli saanut poistettua miehen keskuksesta ja ilmoittanut asiasta hätäkeskukseen, jonne oli ilmoittanut myös ylös kirjaamansa auton rekisterinumeron. Poliisipartio kävi paikalla, muttei tavoittanut autoa.

Tunnin kuluttua poliisi sai vastaanottokeskukseen toisen hälytystehtävän. Samaisen auton kerrottiin palanneen takaisin ja paikalle saapuneen myös kolme muuta autokuntaa. Tällöin poliisi lähti paikalle useammalla partiolla.

– Lähtökohtana oli kaksi hälytystehtävää ja rikosepäily koti- ja julkisrauhan rikkomisesta. Poistumiskäsky oli annettu yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi ottaa tehtävät vakavasti tilanteessa, jossa vastaanottokeskuksia vastaan on tehty iskuja, Hurtta totesi.

Jyväskyläläinen Jesse kritisoi maanantaina Keskisuomalaiselle joutuneensa mittavan poliisitoiminnan kohteeksi ainoastaan valokuvaharrastuksensa vuoksi, jota hän toteutti kertomansa mukaan yleisellä tiellä vastaanottokeskuksen edessä sijaitsevalla autojen kääntöpaikalla.

Miehen mukaan vastaanottokeskuksen vartija oli kehottanut häntä ja avopuolisoaan poistumaan paikalta ja myöhemmin poliisi oli pysäyttänyt heidän autonsa, hänelle oli tehty turvatarkastus ja poliisi oli jututtanut myös avopuolisoa. Paikalla oli ollut hänen mukaansa neljä poliisipartiota.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .