Poliisi: Epäilty puukottaja odotti Esa Saarista

Filosofi, professori Esa Saarisen puukotusta tutkitaan murhan yrityksenä. Rikosnimike oli aiemmin tapon yritys. Poliisi epäilee, että puukotus on tehty vakaasti harkiten ja tarkoituksena on ollut surmata Saarinen.

- Epäilty on odottanut Saarista Dipolin edustalla, kertoo tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio STT:lle.

Kallion mukaan Saarisen tultua paikalle on vaihdettu muutamia sanoja ennen puukotusta. Poliisin tietojen mukaan Saarisen assistentti on mennyt ensimmäisenä väliin ja sitten myös muut silminnäkijät ovat puuttuneet tilanteeseen ja taltuttaneet epäillyn.

Saarista puukotettiin eilen Espoossa Aalto-yliopiston kongressirakennus Dipolin edustalla, kun hän oli menossa pitämään luentoa.

Epäilty 21-vuotias mies on pidätetty, ja poliisi aikoo esittää häntä vangittavaksi. Teon motiivista ei ole vielä selvyyttä.

Poliisin tietojen mukaan epäilty oli aiemmin ollut Saarisen luennoilla ja myös tammikuussa protestoinut kovaäänisesti luennon sisältöä sekä poistunut sitten salista. Hän ei kuitenkaan ole Aalto-yliopiston opiskelija.

Poliisi Saarisen puukotuksesta: Uhria ei valikoitu sattumanvaraisesti

Esa Saarista puukotettiin Espoossa Dipolin edustalla

Uusimmat

Kotimaa

Loton pääpotti meni Tampereelle – tuoretta miljonääriä odotetaan Veikkauksen pääkonttorille

Naapuri kuunteli radiosta, kun viereisessä asunnossa ollut vankikarkuri uhkasi räjäyttää koko talon, ja silloin alkoi jännittämään – Lahden piirityksestä on 25 vuotta

"En voi hyväksyä sitä, että sokeasti tottelemme määräyksiä" – jyväskyläläinen hammaslääkäri kieltäytyi influenssarokotuksesta, nyt hän elää irtisanomisuhan alla

Rivitaloasunto palaa Salossa, koko talo evakuoitu

Nainen ja lapsi pelastautuivat palavasta kerrostaloasunnosta Porissa

Puolue painaa uurnilla jopa ehdokasta enemmän –  eduskuntavaalien henkilökeskeisyyttä usein liioitellaan, tutkijat arvioivat

Raskausdiabetesta sairastavien määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa

Aino Sallinen valittiin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi – Toivoo vaalikampanjointiin syvällisempää keskustelua koulutuksesta

Pelastuslaitos ehti onnettomuuspaikalle ennen hätäilmoitusta: huomasi Nelostiellä katolleen päätyneen auton matkalla toiselle kolaripaikalle – "Nelostie on todella liukas"

Teuvo Hakkarainen vaihtoi kohua aiheuttaneen tekstin kampanja-autonsa kyljessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.