Poliisi: Forssan joukkotappelusta kuusi rikosilmoitusta

Poliisilla on tutkinnassa kaksi pahoinpitelyä, yksi lievä pahoinpitely ja kaksi autoon kohdistunutta vahingontekoa.

Poliisi tutkii kuutta rikosilmoitusta, jotka liittyvät Forssassa viime viikolla tapahtuneeseen joukkotappeluun.

Poliisilla on tutkinnassa kaksi pahoinpitelyä. Lisäksi poliisi tutkii yhtä lievää pahoinpitelyä ja kahta autoon kohdistunutta vahingontekoa. Väkivallanteoissa käytettiin muun muassa puukeppejä.

Saksankujan joukkotappeluun osallistui suomalaisia nuoria miehiä ja turvapaikanhakijoita.

Saksankujalta on poliisitutkinnassa myös laiton uhkaus, jonka tekijäksi epäillään 17-vuotiasta suomalaista poikaa. Hänen epäillään uhanneen mukanaan olleella pesäpallomailalla toisia henkilöitä. Hänet otettiin tapahtumapaikalta kiinni, mutta vapautettiin saman päivän aikana.

Poliisin mukaan yhteenotto ei ollut minkään ääriliikkeen koolle kutsuma. Aktiivisia olivat muutamat Forssan seudulla asuvat nuorehkot miehet. Vastaanottokeskuksen asukkaat olivat osanneet odottaa jotain tapahtuvaksi kiristyneen ilmapiirin ja aikaisemmin sattuneiden häiritsemisten myötä.

Prisman pihalla useita tappeluita

Lisäksi poliisi on selvittänyt joukkotappelua edeltäneitä tapahtumia. Niistä on menossa useita eri tutkintoja.

Tutkinnanjohtaja Tomi Repo sanoo STT:lle, että joukkotappelussa ja niitä edeltäneissä epäillyissä väkivaltarikoksissa on ollut mukana osittain samoja henkilöitä. Väkivaltarikosten lisäksi epäiltyjen välillä on ollut erilaisia jännitteitä ja huutelua.

Päivä ennen joukkotappelua Forssan Prisman pihalla tapahtui pahoinpitely, jonka kohteena oli julkisuudessakin esiintynyt 15-vuotias poika. Tekijäksi epäillään ulkomaalaistaustaista miestä. Epäilty on poliisin tiedossa, ja häntä on kuulusteltu asiasta.

Prisman pihalla on samana päivänä uhkailtu ulkomaalaistaustaista miestä. Epäiltynä teosta on suomalainen mies. Lisäksi kolmantena tapahtumana Prisman pihalta on pahoinpitely, jonka kohteena on ollut suomalainen mies ja epäiltynä ulkomaalaistaustainen mies.

Prisman pihan lisäksi Forssassa on sattunut muitakin väkivaltaisia yhteenottoja.

Puutarhakadulla tapahtui elokuun 5.päivä pahoinpitely, jossa asianomistajana oli suomalainen mies ja epäiltynä toinen suomalainen mies. Vapaudenkadulla sattui myös elokuun toisella viikolla pahoinpitely, jossa uhrina oli ulkomaalaistaustainen mies ja epäiltynä suomalainen mies.

Lisäksi Saksankujalla tapahtui pari päivää ennen joukkotappelua ryöstö, josta epäilty 18-vuotias mies on vangittu. Häntä epäillään myös Prisman pihalla tehdystä laittomasta uhkauksesta.

Forssassa on myös tehty puhelimen välityksellä toinenkin laiton uhkaus, joka on kohdistunut ulkomaalaistaustaiseen henkilöön.

Tutkintaan lisäresursseja

Juttujen esitutkinta on kesken. Useita kuulusteluja ja puhutteluja on tehty, mutta iso joukko ihmisiä on vielä kuulustelematta.

Poliisi on keskittänyt tutkinnan Forssan poliisiasemalle, ja asian selvittelyä varten on lisätty tutkintaresursseja.

Ilmapiiri Forssan seudulla on poliisin käsityksen mukaan lientynyt, eikä uusia yhteenottoja ole tullut poliisin tietoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.