Poliisi: Helsingin Haagan puukotuksista epäilty käytti kahta teräasetta – yhtenä tutkintalinjana yritys kunniamurhaan

Helsingin Haagan puukotuksesta epäilty on vangittu poissaolevana. Häntä epäillään todennäköisin syin murhan ja tapon yrityksestä. Vangitsemisistunto oli jo tiistaina.

Poliisin etsimää pääepäiltyä epäillään murhan yrityksestä ja tapon yrityksen lisäksi kolmesta törkeästä pahoinpitelystä. Rikosten uhrit olivat epäillyn ex-puoliso, tämän ystävä sekä epäillyn ja ex-puolison yhteiset lapset. Uhrit eivät ole hengenvaarassa.

Epäillyt väkivaltarikokset tapahtuivat Haagan Santavuorentiellä sunnuntaina.

Poliisin mukaan epäilty käytti ainakin kahta mukanaan ollutta teräasetta. Tutkinnanjohtaja Pekka Hätönen pitää ajatusta niin sanotusta kunniamurhasta aiheellisena tutkintalinjana, mutta ei halua toistaiseksi avata poliisin ajatuksia motiiveista tarkemmin.

Vangittu sukulaismies ei ollut tekopaikalla

Pääepäillyn sukulaismies vangittiin keskiviikkona paikan päällä olevana todennäköisin syin murhan yrityksestä. Poliisin tämänhetkisen käsityksen mukaan kyse oli osallisuudesta tekoon, mutta nimike voi tutkinnanjohtajan mukaan muuttua vielä tutkinnan edetessä.

– Meidän tietojemme mukaan hän ei ole ollut varsinaisella tekopaikalla. Pidämme kuitenkin varsin todennäköisenä, että hän on ollut osallisena teon suunnitelmallisuuteen, rikoskomisario Hätönen sanoo STT:lle.

Hätösen mukaan juuri suunnitelmallisuus on tärkein syy siihen, että rikosnimikkeenä on murha. Julmuuden arviointiin vaikuttaa puolestaan se, että paikan päällä oli lapsia.

Poliisi on kertonut saaneensa kymmeniä vihjeitä pääepäillyn olinpaikasta, mutta ei ole toistaiseksi tavoittanut miestä.