Poliisi: Jumbon koruvarkaudesta otettu kiinni neljä miestä –  saaliista "iso osa tai kaikki" löydetty

Vantaan viimeöisestä koruliikkeen varkaudesta kiinni otetut neljä henkilöä ovat kaikki miehiä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista. Miehet ovat ulkomaalaisia.

–  Sanotaanko näin, että nämä henkilöt ovat olleet tiedossa, Minkkinen sanoo kysyttäessä, ovatko kiinni otetut poliisille entuudestaan tuttuja. Minkkisen mukaan epäillyillä on omaisuusrikostaustaa.

Poliisi ei kerro tarkempia tietoja kiinni otetuista.

Miehet otettiin kiinni asunnosta Vantaalta iltapäivällä. He eivät tehneet vastarintaa, mutta yrittivät piilotella asunnossa, Minkkinen kertoo. Poliisi selvittää edelleen muun muassa sitä, liittyykö tapaukseen muita epäiltyjä.

–  Tässä nyt selvitellään asioita. Yksitoista tuntia on kulunut teosta.

Miesten jäljille päästiin Minkkisen mukaan poliisin rikostiedustelun kautta.

–  Poliisilla oli tiedustelutietoa muutamasta tähän tapaukseen sopivasta henkilöstä. Näitä tietoja lähdimme tarkistamaan, Minkkinen kertoo ja lisää, että kyseiset tiedustelutiedot koskivat ulkomaalaisia.

Hänen mukaansa näiden tietojen perusteella löydettiin lopulta kiinni otetut miehet ja samalla viety omaisuus.

"Iso osa tai kaikki löydetty"

Minkkinen kertoo STT:lle, että joko iso osa tai kaikki Jumbon kauppakeskuksesta Laatukorusta viedystä saaliista on löytynyt. Vielä toistaiseksi ei ole tiedossa, mitä kaikkea varkauden yhteydessä vietiin.

–  Omistaja on arvioinut, että saalis oli noin puolen miljoonan arvoinen, mutta se selviää varmasti vasta inventaarion jälkeen.

Minkkinen myös kertoo, että varkaat ovat poistuneet eri reittiä kuin mistä he ovat tulleet sisään. Poliisi ei kuitenkaan kerro, mitä kautta tekijät ovat poistuneet.

Poliisi on kertonut aiemmin, että tekijät olivat tulleet sisään kauppakeskukseen koruliikkeen yläpuolella olevasta ikkunasta.

Viime yönä kello kolmen ja neljän välillä tapahtunut varkaus oli ohitse kahdessa minuutissa. Minkkinen kertoi aamupäivästä STT:lle, että valvontakamerat tallensivat kahden naamioituneen ihmisen menevän liikkeeseen sisään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.