Poliisi: Ku Klux Klan -kaapuun pukeutui työtön nuorukainen

Lähden Hennalassa valkoiseen Ku Klux Klan -kaapuun pukeutumisesta epäilty oli työtön nuori mies, kertoo poliisi tiedotteessaan. Poliisi on kuulustellut miestä useita kertoja ja aikoo jatkaa kuulusteluja yhä.

Esitutkinnassa ei ole poliisin mukaan ilmennyt, että mies olisi käyttänyt ilotulitteita tai heitellyt kiviä. Epäilty kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

Esitutkinnassa saadun selvityksen perusteella epäillyllä ei ole ollut kaapua päällään, kun turvapaikanhakijoiden bussi saapui Hennalaan. Kuva kaapuun pukeutuneesta miehestä on otettu noin tuntia ennen ensimmäisen bussin saapumista.

Poliisilla ei vielä ole tiedossa muiden epäiltyjen henkilöllisyyksiä. Soihdun kantaja ja spraymaalia käyttänyt ovat jo saaneet sakot. Poliisi on puhutellut tai kuulustellut tähän mennessä noin kymmentä paikalla ollutta.

Esitutkinnan perusteella ilotulitteita räjäytteli kolmesta neljään henkilöä. Ilotulitteet ammuttiin puistoalueelta kohti Hennalan porttia.

Poliisin mukaan turvapaikanhakijoita häirinneen ja pelotelleen joukon setviminen jatkuu vielä viikkoja. Poliisi on vasta tänään saanut käyttöönsä loput luvatut kuvat ja videotallenteet.

Ku Klux Klanin asuun pukeutunut sanoo tekoa päähänpistoksi