Poliisi: Romanileirin jäämistöstä löytyi varastettua kuparia

Puretusta romanileiristä Helsingin Kalasatamasta löytyi poliisin mukaan tuhansien eurojen arvosta kuparisisuksista kaapelia. Rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoi, että poliisille on pääkaupunkiseudulla ilmoitettu viimeisen kuukauden aikana kymmeniä kuparivarkausjuttuja.

- Aika vaikea näitä on selvittää. Jäljet johtavat useimmiten Kalasatamaan, jossa näitä kaapeleita on purettu. Sieltä löytyi kaapelia tuhansien eurojen arvosta.

Hyvärisen mukaan epäiltyjä on useita, mutta sitä ei tiedetä, ovatko he vielä Suomessa. Epäillyt eivät välttämättä ole asuneet leirissä. Juttuja tutkitaan törkeinä varkauksina ja varkauksina. Hyvärisen mukaan kuparivarkaudet ovat jatkuneet jo useiden vuosien ajan.

Hyvärinen sanoo, että kaapeli päätyy suomalaisromuliikkeille.

- On yksittäisiä romuttamoita, jotka ottavat vastaan kuparia, jonka alkuperää ei tiedetä.

Näitä vastaanottajia epäillään varastetun tavaran kätkemisestä.

Kalasatamasta on löytynyt myös työmailta anastettuja työkaluja. Asiasta kertoivat ensin Metro- ja Vartti-lehdet.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

"Vähän liikaa menemme talkoolla" – Asiantuntijat: Suomen pitää petrata kyberturvallisuudessa

Yön uutiskooste: Trump jatkaa taistelua salatakseen verotietonsa, mittava Schjerfbeck-näyttely avautuu Ateneumissa ja postilakon sovittelua jatketaan

Lukiot uudistuvat vuonna 2021 – näin muutoksiin valmistaudutaan Jyväskylän Norssissa ja Gradia-lukioissa

Nuohous maksaa nyt enemmän kuin ennen – alan avaaminen kilpailulle ei laskenutkaan hintoja

Sateet väistyvät, mutta jäätyvät tienpinnat pitävät autoilijat valppaina

Postilakon osapuolet palaavat sovittelijan pakeille

Vasemmistoliitto kokoontuu Kuopiossa, Li Andersson jatkaa puheenjohtajana – puoluejohdolta odotetaan enemmän ymmärrystä alueiden asioille

Huuhkajien EM-trilleriin vaeltavat fanit vaikuttavat Helsingin keskustan liikenteeseen tuntien ajan, poliisi sanoo

CMI jalkautui Jyväskylän kouluihin: kasiluokkalaisten saaman tehtävän ratkaisi yksi oppilas – "Hän oivalsi saman kuin presidentti Martti Ahtisaari aikanaan"

Jyväskylä irtisanoo vanhusten kotihoidon ostopalvelusopimukset Mehiläisen, Attendon ja Jyväskylän Hoivapalvelujen kanssa – Kaupungin oman tuotannon rinnalla vaihtoehtona on palveluseteli

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.