Poliisi: Teinipojat myöntäneet murron ministeriöön

Ulkoministeriön murrosta epäillään 14- ja 15-vuotiaita poikia, kertoo Helsingin poliisi. Ylikomisario Tuomo Lotta sanoo STT:lle, että kaksikko on myöntänyt teon. Poikiin on kohdistettu sosiaalihuollon toimia.

Lapset ovat olleet aiemminkin tekemisissä lastensuojeluviranomaisten kanssa.

Murtautujat tunkeutuivat viime yönä ministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston tiloihin Katajanokalla. Ministeriön mukaan he pääsivät rakennukseen katon kautta.

Poliisin saavuttua ministeriölle, paikalta nähtiin juoksevan pois kahden nuorukaisen. Heidät jäljitettiin läheisen hotellin parkkipaikalle, ja alue eristettiin.

- Poliisikoira tavoitti kaksi nuorta miestä piileskelemästä autojen alta, Lotta kertoo.

Poikien hallusta löytyi anastettua omaisuutta, ja lisää tavaraa löytyi valmiiksi pakattuna ministeriöstä. Omaisuuden joukossa oli poliisin ja ministeriön mukaan taksikortteja, kameroita, puhelin ja jonkin verran rahaa. Suurista summista ei ole kyse.

- Puhutaan arviolta muutamista sadoista euroista. Rahavarat ovat olleet karkkikassoja, ylitarkastaja Markku Meriluoto UM:stä sanoo.

---

Uutista on korjattu klo 15:51: Poliisi korjaa UM:n tietoja: Murto tapahtui viime yönä, ei toissa yönä. UM kertoi, että epäillyt olisi pidätetty. Poliisin mukaan epäillyt ovat 14- ja 15-vuotiaita poikia, ja heihin on kohdistettu sosiaalihuollon toimia.