Poliisi: Teinipojat myöntäneet murron ministeriöön

Ulkoministeriön murrosta epäillään 14- ja 15-vuotiaita poikia, kertoo Helsingin poliisi. Ylikomisario Tuomo Lotta sanoo STT:lle, että kaksikko on myöntänyt teon. Poikiin on kohdistettu sosiaalihuollon toimia.

Lapset ovat olleet aiemminkin tekemisissä lastensuojeluviranomaisten kanssa.

Murtautujat tunkeutuivat viime yönä ministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston tiloihin Katajanokalla. Ministeriön mukaan he pääsivät rakennukseen katon kautta.

Poliisin saavuttua ministeriölle, paikalta nähtiin juoksevan pois kahden nuorukaisen. Heidät jäljitettiin läheisen hotellin parkkipaikalle, ja alue eristettiin.

- Poliisikoira tavoitti kaksi nuorta miestä piileskelemästä autojen alta, Lotta kertoo.

Poikien hallusta löytyi anastettua omaisuutta, ja lisää tavaraa löytyi valmiiksi pakattuna ministeriöstä. Omaisuuden joukossa oli poliisin ja ministeriön mukaan taksikortteja, kameroita, puhelin ja jonkin verran rahaa. Suurista summista ei ole kyse.

- Puhutaan arviolta muutamista sadoista euroista. Rahavarat ovat olleet karkkikassoja, ylitarkastaja Markku Meriluoto UM:stä sanoo.

---

Uutista on korjattu klo 15:51: Poliisi korjaa UM:n tietoja: Murto tapahtui viime yönä, ei toissa yönä. UM kertoi, että epäillyt olisi pidätetty. Poliisin mukaan epäillyt ovat 14- ja 15-vuotiaita poikia, ja heihin on kohdistettu sosiaalihuollon toimia.

Uusimmat

Kotimaa

Loton pääpotti meni Tampereelle – tuoretta miljonääriä odotetaan Veikkauksen pääkonttorille

Naapuri kuunteli radiosta, kun viereisessä asunnossa ollut vankikarkuri uhkasi räjäyttää koko talon, ja silloin alkoi jännittämään – Lahden piirityksestä on 25 vuotta

"En voi hyväksyä sitä, että sokeasti tottelemme määräyksiä" – jyväskyläläinen hammaslääkäri kieltäytyi influenssarokotuksesta, nyt hän elää irtisanomisuhan alla

Rivitaloasunto palaa Salossa, koko talo evakuoitu

Nainen ja lapsi pelastautuivat palavasta kerrostaloasunnosta Porissa

Puolue painaa uurnilla jopa ehdokasta enemmän –  eduskuntavaalien henkilökeskeisyyttä usein liioitellaan, tutkijat arvioivat

Raskausdiabetesta sairastavien määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa

Aino Sallinen valittiin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi – Toivoo vaalikampanjointiin syvällisempää keskustelua koulutuksesta

Pelastuslaitos ehti onnettomuuspaikalle ennen hätäilmoitusta: huomasi Nelostiellä katolleen päätyneen auton matkalla toiselle kolaripaikalle – "Nelostie on todella liukas"

Teuvo Hakkarainen vaihtoi kohua aiheuttaneen tekstin kampanja-autonsa kyljessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.