Poliisi: Turmabussin matkustajat olivat Ruotsissa asuvia suomalaisia eläkeläisiä – olivat matkalla kylpylään

Poliisi tiedottaa, että Kuopion turmabussin matkustajat olivat kaikki Ruotsissa asuvia suomalaisia eläkeläisiä. Seurue oli matkalla Kuopioon hotelli Rauhalahteen. Kylpylähotelli Rauhalahti on autolla liikkuen noin kahden kilometrin päässä onnettomuuspaikalta.

Linja-auton kuljettajan mukaan linja-auton jarrut pettivät, minkä vuoksi hän menetti ajoneuvon hallinnan. Linja-auto suistui kulkusuunnassaan oikealle päätyen kyljelleen junaradalle. Linja-auto törmäsi viiteen liittymässä olleeseen henkilöautoon ennen junaradalle suistumista. Kolmessa henkilöautossa olleet ihmiset loukkaantuivat törmäyksissä.

Bussin kuljettaja oli vuonna 1951 syntynyt ylitorniolainen mies. Myös kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa.

Bussin huono asento ja junaradan ympärillä olevat kallioseinämät hankaloittivat noin 45 minuuttia kestäneitä pelastustöitä. Tämän vuoksi loukkaantuneita jouduttiin siirtämään noin 100 metrin matka loivempaan kohtaan.

Onnettomuudessa on tämän hetkisen vahvistetun tiedon mukaan kuollut neljä ihmistä. Yksi heistä menehtyi matkalla sairaalaan.

Itä-Suomen poliisin mukaan onnettomuuspaikan raivaustyöt edenneet ja tieliikenne sujuu nyt normaalisti.

Onnettomuuden vuoksi junaliikenne on toistaiseksi poikki Kuopion ja Suonenjoen välillä. VR:n tiedotteen mukaan junat korvataan toistaiseksi busseilla. Korvaavat kuljetukset jatkuvat VR:n mukaan vähintään koko perjantain, ja matkustajien on syytä varautua viivästyksiin.

Onnettomuuden vuoksi on järjestetty kriisiapua Kallaveden kirkolle tänään perjantaina klo 18.00 – 21.00 ja huomenna lauantaina klo 10.00 – 16.00. Perjantaina kriisiapua järjestetään myös Kuopion Tuomiokirkossa klo 19.30 – 22.00. Kriisiapua saa myös puhelimitse.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .