Poliisi: Turun puukotuksesta epäillyn henkilöllisyys varmistui – mies on syntynyt vuonna 1994

Pääepäillyn henkilöllisyys selvisi kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla.

Turun puukotusiskujen pääepäillyn henkilöllisyys on varmistunut, kertoo keskusrikospoliisi. Marokkolaisen miehen syntymävuodeksi on varmistunut 1994.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth ei kerro epäillyn henkilöllisyydestä enempää.

Hän toteaa vain, että pääepäillyn viranomaisille antamat henkilötiedot eli sekä nimi että syntymäaika ovat olleet väärät. Pääepäilty kertoi aiemmin, että hän olisi syntynyt vuonna 1998. Hän esiintyi Suomessa nimellä Abderrahman Mechkah.

Poliisi kertoo jatkaneensa Turun puukotuksen tutkintaa viikonloppuna. Pääepäiltyä on päästy kuulustelemaan, ja hän on poliisin mukaan suostunut kommunikoimaan kuulustelijan kanssa.

Miehen henkilöys varmistui kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla.

– En lähde sitä tarkemmin avaamaan. Teimme hyvin tarkkaa ja järjestelmällistä työtä ja halusimme eri kanavia pitkin varmistaa henkilöllisyyden.

Granroth toteaa, että henkilöllisyys voidaan saada selville monin keinoin.

– Halusimme, että asia on varmennettu monesta suunnasta. Tietojen selviämisessä ei ollut yhtä ratkaisevaa tekijää.

Tutkinnanjohtaja ei ota kantaa miehen maahantuloreitteihin eikä taustoihin Marokossa.

Havaintoja voi edelleen lähettää poliisille

Muiden kolmen vangittuna olevan osalta kuulustelut jatkuvat niin ikään. Viidennestä epäillystä on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus. Hänen osaltaan Granrothilla ei ole uutta sanottavaa.

Pääepäiltyä epäillään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta yrityksestä. Muita vangittuja epäillään osallisuudesta tekoihin.

Pääepäillyn asianajaja on kertonut, että puolustus ei toistaiseksi ota kantaa rikosnimikkeisiin, mutta pääepäilty myöntää henkirikokset. Kolme muuta vangittua ovat kiistäneet epäilyt.

Turussa perjantaina 18. elokuuta tapahtuneessa iskussa kuoli kaksi ja haavoittui kahdeksan uhria. Lisäksi pääepäilty haavoittui, kun poliisi ampui häntä reiteen.

Poliisi ilmoittaa saaneensa lukuisia havaintoja, kuvia ja videoita tekojen silminnäkijöiltä. Poliisi pyytää edelleen lähettämään mahdollista tekoihin liittyvää materiaalia Whatsapp-numeroon 046-534 2316. Numeroon voi myös soittaa. Muita vihjenumeroita ei ole enää käytössä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.