Poliisi ampui ihmisen epäselvissä olosuhteissa Nelostiellä

Alkutietojen mukaan ajoneuvo oli kaahaillut ja aiheuttanut vaaratilanteita liikenteessä.

Hämeen poliisi ampui tänään ihmisen Nelostiellä Orimattilan kohdalla. Poliisin saamien ensitietojen mukaan ajoneuvo oli kaahaillut ja aiheuttanut vaaratilanteita liikenteessä.

Poliisi tavoitti ajoneuvon ja käytti tilanteessa ampuma-asetta. Henkilö kuoli poliisin mukaan tapahtumapaikalla. Poliisi ei toistaiseksi kerro, onko vainaja kaahailleen auton kuljettaja.

Rikoskomisario Pälvi Suokas ei tutkinnallisista syistä kerro tapahtumien kulusta juuri mitään, sillä kuulustelut ovat parhaillaan menossa. On mahdollista, että poliisi tiedottaa asiasta lisää vielä tänään.

– Osittain tutkinnallisista syistä, osittain muihin tähän tutkintaan liittyvistä syistä en valitettavasti voi kommentoida mitään yksityiskohtia, Suokas sanoo.

Tapahtuman selvitys on siirretty Valtakunnansyyttäjänviraston johtamaan tutkintaan.

Viikonlopun paluuliikenteeseen aiheutui poliisin mukaan huomattavia häiriöitä, sillä moottoritiellä oli runsaasti viikonloppuliikennettä tapahtuma-aikaan alkuiltapäivästä.

Poliisi käyttänyt asetta tänä vuonna useasti

Poliisi on käyttänyt tänä vuonna asetta myös toukokuussa, jolloin se ampui miestä jalkaan Helsingissä. Tällöin kyse oli siitä, että poliisi tavoitteli etsintäkuulutettua henkilöä, joka yritti paeta ja uhata poliisia sekä teräaseella että kaasusumuttimella.

Huhtikuussa poliisi ampui Lahdessa aggressiivisesti käyttäytynyttä miestä kohden. Poliisi kertoi tuolloin, että se sai hälytyksen yksityisasuntoon, jossa riehunut mies hyökkäsi myös poliisia päin.

Maaliskuussa poliisi käytti ampuma-asetta Petäjävedellä, jolloin mies kuoli. Poliisin mukaan mies oli uhannut ampua poliisin.

Helmikuussa poliisi ampui puukotuksesta epäillyn miehen Tuusulassa.

Viime vuonna Oulun niin sanottu kirvessurmaaja sai surmansa poliisin luodista.

Poliisi käyttää asetta vuosittain parisenkymmentä kertaa, usein varoituslaukauksiin.

Poliisiylijohtaja: Poliisin aseenkäyttölinjassa mikään ei ole muuttunut

Uusimmat

Kotimaa

Loton pääpotti meni Tampereelle – tuoretta miljonääriä odotetaan Veikkauksen pääkonttorille

Naapuri kuunteli radiosta, kun viereisessä asunnossa ollut vankikarkuri uhkasi räjäyttää koko talon, ja silloin alkoi jännittämään – Lahden piirityksestä on 25 vuotta

"En voi hyväksyä sitä, että sokeasti tottelemme määräyksiä" – jyväskyläläinen hammaslääkäri kieltäytyi influenssarokotuksesta, nyt hän elää irtisanomisuhan alla

Rivitaloasunto palaa Salossa, koko talo evakuoitu

Nainen ja lapsi pelastautuivat palavasta kerrostaloasunnosta Porissa

Puolue painaa uurnilla jopa ehdokasta enemmän –  eduskuntavaalien henkilökeskeisyyttä usein liioitellaan, tutkijat arvioivat

Raskausdiabetesta sairastavien määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa

Aino Sallinen valittiin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi – Toivoo vaalikampanjointiin syvällisempää keskustelua koulutuksesta

Pelastuslaitos ehti onnettomuuspaikalle ennen hätäilmoitusta: huomasi Nelostiellä katolleen päätyneen auton matkalla toiselle kolaripaikalle – "Nelostie on todella liukas"

Teuvo Hakkarainen vaihtoi kohua aiheuttaneen tekstin kampanja-autonsa kyljessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.