Poliisi ei käännytäkään venäläismummoa tänään

Poliisi ei käännytäkään venäläistä isoäitiä Irina Antonovaa tänään, kertoo hänen tyttärensä STT:lle.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan Antonovan terveydentila halutaan ensin selvittää. Käännytystä ei tehdä, jos se vaarantaa Antonovan terveyden.

Kyseessä on Paateron mukaan Helsingin poliisin itsenäinen ratkaisu. Helsingin ulkomaalaispoliisista käännettä ei haluttu kommentoida.

Poliisi on aiemmin kertonut Antonovan läheisille, että vanhus käännytetään torstaina aamulla. Hän ei ole saanut Suomesta oleskelulupaa, ja käännytyksestä on lainvoimainen päätös.

Tapaus on saanut runsaasti huomiota Suomessa ja Venäjällä. Käännyttämistä on vastustettu laajasti.

Antonovan lähipiirissä poliisin tuoreimpaan ilmoitukseen suhtauduttiin ainakin ensi alkuun varauksella. Tytär Natalia Käärik kertoi pelkäävänsä, että poliisi tulee sittenkin hakemaan äidin.

Eduskunnassa jätettiin tänään kirjallinen kysymys ulkomaalaislain muuttamisesta isoäitien käännytysten estämiseksi. Allekirjoittajina on 80 kansanedustajaa kaikista puolueista paitsi perussuomalaisista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.