Poliisi ei syyllistä turmarekan kuljettajaa

Joensuun Enossa viime viikon lauantaina sattuneen kuolonkolarin tutkinnanjohtaja Jari Liimatta korostaa, ettei poliisi syyllistä onnettomuudesta turmarekan kuljettajaa.

Tuhoisa liikenneturma on aiheuttanut varsinaisen myrskyn, kun esimerkiksi auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT paheksui keskiviikkona julkisuudessa, että Joensuun Enon onnettomuusrekan kuljettajaa syyllistetään turhaan.

Uuden Suomen haastattelema Liimatta vastaa AKT:n ja kansalaisten ihmetyksiin, ettei rekka-auton kuljettajaa syytetä onnettomuudesta.

- Toinen osapuoli [henkilöauton kuljettaja] on menehtynyt. Hän ei voi olla oikeudessa syytettyjen penkillä. Emme ole syyllistäneet ketään, vaan kertoneet faktoja, Liimatta sanoo Uuden Suomen verkkolehdessä.

Liimatta huomauttaa, että molempia kuljettajia on alusta asti pidetty epäiltyinä. Julkisuuteen on ainakin jossain määrin levinnyt mielikuva, että aluksi olisi epäilty vain henkilöauton kuljettajaa, mutta hänen menehdyttyään olisi siirrytty epäilemään vain rekkakuskia. Tämä käsitys on kuitenkin virheellinen.

- Molemmilla on tässä jotakin virhettä. On selvä, että henkilöauton kuljettaja oli epäilty, hän tuli kolmion takaa, Liimatta sanoo.

Liimatta selittää lehden haastattelussa, että syntynyt kohu johtuu poliisin avoimesta tiedotuslinjasta. Poliisi on muun muassa tiedottanut muun muassa, että rekan kuljettaja ajoi lievää ylinopeutta ja rekalla oli lievä ylikuorma.

- Koko vyyhti pitää selvittää, kaikki asiat yritetään saada selville. Poliisin tehtävä on tutkia, eikä tuomita. Oikeuslaitos harkitsee nämä asiat ajallaan, Liimatta sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.