"Poliisi ei vähättele äärioikeistoa"

Asema-aukion tapauksesta ei pidä tehdä kovin pitkälle meniä johtopäätöksiä, poliisihallituksen edustaja sanoo.

Poliisi ei vähättele Suomen vastarintaliikkeen tai muiden äärioikeistolaisten järjestöjen aiheuttamia vaaroja, sanoo poliisiylitarkastaja Samppa Holopainen Poliisihallituksesta.

– Kyllä äärioikeiston kokoontumisiin suhtaudutaan vakavasti, ei niitä vähätellä. Tästä Asema-aukion tapauksesta ei pidä tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Epäilty on saatu kiinni, ja hänen mahdolliset yhteytensä tarkentuvat tutkinnassa.

Holopaisen mukaan Suomen vastarintaliike on melko pieni järjestö.

– Suomessa järjestön jäsenmäärät ovat varsin pieniä, kyseessä ei ole mikään suuri kansanliike. Eräissä muissa maissa vastaavat järjestöt ovat suurempia, joten kyllä tätä täytyy tarkasti seurata, hän sanoo.

Asema-aukion pahoinpitelyn jälkeen muun muassa sisäministeri Paula Risikko (kok.) on kertonut, että hän aikoo ottaa väkivaltaisten järjestöjen laillisuuden tarkasteltavaksi. Samppa Holopainen toteaa, että poliisi toimii voimassa olevan lain mukaisesti. Eri asia on, olisiko tiettyjen järjestöjen kieltäminen viisasta.

– Äkkiseltään luulisi, että kieltäminen poistaisi ongelman. Toisaalta jos ei ole lain sallimia tapoja purkaa omaa näkemystä, jäljelle jäävät laittomat keinot. Yksinkertaista ratkaisua ei ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.