Poliisi ei vahvista, liittyykö Espanjasta kiinni otetun Cannonballin ex-pomon vangitseminen isoon huumejuttuun

Helsingin poliisi tutkii isoa, huumeisiin liittyvää rikoskokonaisuutta, poliisi kertoi keskiviikkona. Poliisin mukaan tutkinta alkoi alkuvuodesta ja sen aikana on tehty useita takavarikoita.

Poliisi ei paljasta, minkälaisista huumausaineista tai huumemääristä jutussa on kyse. Poliisi ei kommentoi sitäkään, mistä huumeiden epäillään olevan peräisin tai missä kaikkialla niitä on esimerkiksi kaupattu.

Poliisin mukaan kokonaisuudessa on "useita" epäiltyjä.

–  Tarkemmin sitä en voi kommentoida tutkintaa vaarantamatta, rikoskomisario Toni Uusikivi Helsingin poliisista sanoi STT:lle.

Uusikiven mukaan asiaa tutkitaan muun muassa törkeinä huumausainerikoksina. Tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa vangittiin poissaolevana liivijengi Cannonballin entinen johtohahmo Janne Tranberg törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta epäiltynä.

Käräjäoikeuden mukaan Tranbergin rikosepäilyissä tutkinnanjohtajana on Uusikivi. Uusikivi ei kuitenkaan keskiviikkona halunnut kommentoida STT:lle huumejutun epäiltyjen henkilöllisyyksiä tai sitä, onko juttuun liittyen vangittu ketään.

Pääepäiltynä laajassa veropetosjutussa

Aiempaa vankilatuomiota pakoillut Tranberg otettiin kiinni Espanjassa maanantaina. Käräjäoikeuden asiakirjojen mukaan Tranbergin epäiltyjen huumausaine- ja dopingrikosten tekoaika alkoi 1. maaliskuuta 2016 ja päättyi maanantaina.

Tranberg on pakoillut saamaansa vankilatuomiota liki kaksi vuotta. Hänet tuomittiin syksyllä 2016 vuoden ja kymmenen kuukauden vankeuteen muun muassa törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja muista talousrikoksista.

Tranberg on pääepäiltynä myös laajassa petoskokonaisuudessa, jossa Cannonballin jäsenet olivat tehtailleet veropetoksia. Syyttäjän mukaan kokonaisuudessa saatiin rikoshyötyä yli miljoonan euron edestä.

Helsingin käräjäoikeus langetti ensimmäiset tuomionsa jutussa kuun alussa. 13 ihmistä tuomittiin törkeistä veropetoksista ja rahanpesurikoksista. Tuomituista kuusi tunnusti tehneensä rikokset osana Cannonballin toimintaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Rattijuoppo peruutti autonsa ojaan Äänekoskella – kovat promillet toivat ehdottoman vankeustuomion, vaikka kyse oli ensikertalaisesta

Jyväskylän torin muutto Asema-aukiolle on viivästynyt: Kysyimme myyjiltä ja asiakkailta sunnuntaina, miten torilla menee nyt – Näin he vastasivat

Postin työriitaa ratkoo seuraavaksi valtakunnansovittelija

Lakivaliokunnan puheenjohtaja lähestymiskielloista: hakemus maksuttomaksi, kieltoon määrätty sähköiseen valvontaan, rikkojille kovemmat rangaistukset

Vessariitaa rauhoitelleen miehen ravintolailta päättyi ambulanssiin Jämsässä – vamman aiheuttaneen maksettavaksi yli 21 000 euron korvaukset

Sisäministeri Ohisalo pyytää poliisilta selvitystä viime päivien mielenosoituksista – näin poliisi perustelee toimintaansa

Silja Europan matkustajille ei tiedotettu kuolemantapauksista – "Sain tiedon uutisista"

Hakalan sauna vetänyt väkeä Jyväskylään ympäri Suomen ja maailman – himosaunoja Pelle Miljoona vieraili Halssilassa, mutta ei päässyt lauteille

Myös autottomat voivat joutua maksajiksi, kun hallitus vaatimassa latausmahdollisuutta pihoihin

Saunalautta karille Päijänteellä yön pimeinä tunteina: "Hakkasi kiviin ja vaurioita olisi kohta tullut"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.