Poliisi epäilee: Eläinaktivistit istuttavat kameroita sikaloihin

Poliisi epäilee eläinaktivistien piilottaneen minikameroita kahteen sikalaan Varsinais-Suomessa. Heidän tarkoituksenaan oli poliisin arvion mukaan kuvata salaa eläinten kohtelua sikaloissa.

Viime viikon puolivälissä eräästä sikalasta Loimaan Alastarosta löytyi minikamera. Viime sunnuntain vastaisena yönä poliisi sai ilmoituksen epäilyttävästä autosta, joka oli pysäköity saman sikalan lähelle.

Auto oli tyhjä, mutta parin tunnin kuluttua maastosta löytyi piileskelemästä kaksi miestä ja yksi nainen, jotka otettiin kiinni. Heillä oli mukanaan muun muassa taskulamppuja ja gps-paikannin. Kolmikko saattoi poliisin mukaan olla hakemassa kameraa sikalasta tai aikeissa piilottaa uusia.

Heidän autostaan takavarikoitiin kameroita, radiopuhelin ja akkuja. Kolmikkoa epäillään salakatselusta ja julkisrauhan rikkomisesta.

Myös tammikuussa yhdestä sikalasta löytyi tallentava minikamera. Sikala sijaitsee pienessä kunnassa Varsinais-Suomessa, mutta ei Loimaalla. Poliisi ei kerro sikalan sijaintia tarkemmin tuottajan toivomuksesta.

Kolmikko on "yhteistyökyvytön"

Kolmikko on edelleen pidätettynä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Riiali Lounais-Suomen poliisista. Hän kuvailee kolmikkoa yhteistyökyvyttömäksi.

– He eivät oikein tahdo edistää oman asiansa selvittämistä, ovat sanoisinko vähäpuheisia.

Poliisi kuulustelee pidätettyjä muun muassa heidän taustoistaan ja mahdollisista jäsenyyksistä eläinaktivistijärjestöissä.

Pidätetyt ovat 20–30-vuotiaita ja kotoisin muualta kuin Varsinais-Suomesta.

Riiali on aikaisemminkin törmännyt silloin tällöin tapauksiin, joissa tuotantolaitoksissa on yritetty salakatselua.

– Noin vuosi sitten Loimaalla oli vastaava tapaus, ja tänä vuonna toinen Satakunnassa.

Tuottajien kannattaa poliisin mukaan tarkkailla tilojaan vastaavien tekojen varalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.