Poliisi epäilee Nuorisosäätiötä lahjusten antamisesta

Keskusrikospoliisi on laajentanut ex-kansanedustaja Jukka Vihriälän (kesk.) vaalitukiin liittyvää tutkintaa. Poliisin mukaan nyt tutkitaan myös epäiltyä lahjuksen antamista Nuorisosäätiössä.

Vihriälä sai vaalitukea Nuorisosäätiöstä samalla kun toimi Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) hallituksen puheenjohtajana. RAY puolestaan myönsi keskustaa lähellä olevalle Nuorisosäätiölle avustuksia.

Poliisi ei kerro, ketä tai keitä lahjuksen antamisesta epäillään. Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi selvittää toimintaa viiden viime vuoden ajalta.

Nuorisosäätiön toimitusjohtajana oli viime vaalien aikaan Jorma Heikkinen ja hallituksen puheenjohtajana kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.). Heikkinen on aiemmin sanonut julkisuudessa, että vaalirahoituksesta päätti säätiön hallitus. Kaikkosen mukaan ratkaisut teki toimitusjohtaja.

Poliisi on kertonut tutkivansa Jukka Vihriälän tekemisiä epäiltynä virka-aseman väärinkäyttämisenä ja lahjuksen ottamisena. Vihriälä erosi tapauksesta nousseen kohun vuoksi RAY:n puheenjohtajan tehtävistä syyskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.