Poliisi epäilee Vaasan koulupaloa tuhotyöksi – purkutuomion saanut koulu palaa poroksi

Pelastuslaitoksen mukaan savua tulee välttää ja tarvittaessa sulkea ovet, ikkunat ja ilmastointi.

Vaasan Ristinummen purettava koulu on sytytetty tahallaan, epäilee poliisi. Pohjanmaan poliisilaitos kertoo, että purkutuomion saaneen koulun alueella ja sisällä on tehty ilkivaltaa talven ja kevään aikana.

Poliisi kertoo, että koulu on ollut jo jonkin aikaa pois käytöstä.

Koulu palaa edelleen ja levittää runsaasti savua. Ristinummen alueelle on annettu vaaratiedote. Pelastuslaitoksen mukaan savua tulee välttää ja tarvittaessa sulkea ovet, ikkunat ja ilmastointi.

Palo ei ole aiheuttanut henkilövahinkoja, eikä se aiheuta ihmisille vaaraa, kunhan savua välttää, sanoo päivystävä palomestari Ville Isomöttönen.

– Tämä on käytännössä täystuho. Olemme pyrkineet säästämään (rakennusta) sillä tavalla, että saamme selvitettyä jälkikäteen, mitä täällä on tapahtunut, Isomöttönen sanoo.

Alkuiltapäivästä pahin palopesäke oli Isomöttösen mukaan saatu sammutettua, mutta "raakaa raivaustyötä" oli vielä paljon. Savua tulee myös edelleen paljon.

Sanomalehti Pohjalaisen mukaan Ristinummen koulu toimi 1970-luvulla valmistuneessa tilapäiseksi tarkoitetussa parakissa nelisenkymmentä vuotta. Rakennuksessa on noin 3 000 neliötä. Purkutyöt oli jo aloitettu.

Ristinummen kaupunginosa on muutaman kilometrin päässä Vaasan keskustasta.

Mahdollista sytyttämistä tutkiva Pohjanmaan poliisilaitos pyytää yleisöltä vihjeitä koulun alueella liikkuneista henkilöistä ja ajoneuvoista, erityisesti lauantain vastaiselta yöltä. Vihjeet voi soittaa numeroon 050 3819810 tai lähettää sähköpostitse osoitteeseen rikostorjunta.rannikko-pohjanmaa@poliisi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vaasassa purettava koulu roihuaa ja savuttaa – "Käytännössä täystuho"

Vaasan koulupalon sammutustyöt saatiin päätökseen – poliisi epäilee tahallaan sytytetyksi