Poliisi epäilee miehen puukottaneen 19-vuotiaan joukkotappelussa Kotkassa

Kaksi kuuden hengen miesporukkaa oli ajautunut erimielisyyksiin ravintolassa, ja he olivat siirtyneet ulos tappelemaan. Ravintolan edustalta porukat siirtyivät läheisen terveysaseman pihalle tappelemaan.

Helsinkiläinen 19-vuotias mies kuoli joukkotappelussa Kotkassa lauantaina aamuyöllä, Kaakkois-Suomen poliisi kertoi sunnuntaina. Joukkotappelu sai poliisin mukaan alkunsa Kotkan Karhuvuoressa sijaitsevassa ravintolassa.

Ravintolassa kotkalaisten porukka oli ajautunut erimielisyyksiin toisen porukan kanssa, jossa oli ihmisiä sekä Kotkasta että pääkaupunkiseudulta.

Miehet menivät tappelemaan ravintolan edustalle, ja jatkoivat vielä viereisen Länsi-Kotkan terveysaseman pihalle, kertoo rikoskomisario Ari Järveläinen.

Poliisi epäilee, että 35-vuotias kotkalainen mies on terveysaseman pihalla puukottanut 19-vuotiasta helsinkiläistä, joka kuoli tapahtumapaikalla.

– Näyttää siltä, että teräaseen isku on aiheuttanut kuoleman, Järveläinen sanoo.

Järveläisen mukaan taposta epäillyn porukalla oli ylivoima. Epäillyn porukasta arviolta kahdeksan epäillään osallistuneen tappeluun, uhrin puolella neljän.

Hätäkeskus sai yhteenotosta useita ilmoituksia, ja poliisi eristi terveyskeskuksen pihan. Poliisin mukaan tappelu ei kestänyt kovin pitkään.

Motiivi on epäselvä

Poliisi otti taposta epäillyn kiinni lauantaina, ja lisäksi sunnuntaipäivänä oli otettu kiinni kuusi muuta miestä epäiltynä osallistumisesta tappeluun. Myöhemmin tarkentuu, epäilläänkö miehiä tai osaa heistä myös pahoinpitelyistä.

Puukotusta lukuun ottamatta vaikuttaa kuitenkin siltä, että tappelua käytiin paljain käsin, Järveläinen kertoo.

Hänen mukaansa surmasta tiedotettiin vasta sunnuntaina esitutkinnan vuoksi.

– Meillä ei ollut keskeisiä henkilöitä hallussa, emmekä halunneet saattaa tietoon esitutkinnan yksityiskohtia median kautta ennen kuin saatiin henkilöt kiinni.

Osa tappeluun osallistuneista oli vielä sunnuntaina tavoittamatta.

Järveläisen mukaan porukat olivat tällä tietoa toisilleen tuntemattomat.

– Kaikkia henkilöitä ei ole päästy kuulemaan. Varsinainen motiivi on epäselvä.

Taposta epäiltyä tullaan Järveläisen mukaan todennäköisesti esittämään vangittavaksi tiistaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.