Poliisi etsi väkivaltarikollista Jämsässä, mutta löysikin erän amfetamiinia

Väkivaltarikoksesta epäillyn miehen etsintä johti poliisit huumausaineiden jäljille Jämsässä. Poliisi teki etsinnän Himoksella sijaitsevalle mökille viime vuoden toukokuussa. Mökiltä löytyi nahkaliivi, jonka taskussa oli runsaat 200 grammaa amfetamiinia.

Poliisikuulusteluissa liivin ja aineet myönsi omakseen 27-vuotias jämsäläismies. Keski-Suomen käräjäoikeudessa mies ei halunnut asiasta kertoa, ja kiisti aineiden kuuluvan hänelle. Oikeus katsoi näytetyksi, että miehen poliisille yksityiskohtaisesti kuvailema liivi aineineen oli hänen. Mies oli muun muassa tiennyt kertoa poliisille liivin taskussa olevasta sinisestä huivista, josta taltioitiin hänen dna:nsa.

Koska valtaosa amfetamiinista oli pitoisuudeltaan mietoa, arvioi oikeus hallussapidetyn aineen määrän tavanomaisen vahvuisena 70 grammaksi. Koska oikeuskäytännössä törkeän huumausainerikoksen rajana on amfetamiinin osalta pidetty sataa grammaa, sai mies 11 kuukauden ehdollisen vankeustuomionsa perusmuotoisesta huumausainerikoksesta. Tuomio tuli myös sittemmin tapahtuneesta kortitta-ajosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .