Poliisi etsii Pirkanmaalla pikkutyttöjä seurannutta miestä

Poliisi tutkii ulkomaalaistaustaisen miehen tekoja Pirkanmaalla tutkintanimikkeellä lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin. Mies oli 29. huhtikuuta ja 6. toukokuuta välisenä aikana seurannut tyttöjä Pirkkalassa, Vesilahdella ja Tampereella.

Viimeisin poliisin tietoon tullut tapaus tapahtui Vesilahdella, jossa mies oli pysähtynyt sedan-mallisella autolla 12-vuotiaan tytön viereen ja pyytänyt tätä kyytiin. Tyttö oli ollut matkalla koulusta kotiin iltapäivällä kello 14:n jälkeen. Tyttö oli paennut paikalta.

Tytön kertoman mukaan auto oli tummanvihreä, vanha henkilöauto. Tytön mukaan auto oli myös sisältä sekainen.

Kuljettaja oli tummahiuksinen, ulkomaalaistaustainen mies, joka oli puhunut suomea murtaen. Yhdessä aiemmin sattuneessa tapauksessa miehen iäksi oli arvioitu 30–40 vuotta.

Vesilahden tapausta tutkittaessa kävi ilmi, että Tampereen Kalkussa bussilinjan päätepysäkillä oli 6. toukokuuta vanhempi parrakas mies lähtenyt seuraamaan 9-vuotias tyttöä. Tyttö oli päässyt pakenemaan kotiinsa, mutta mies oli seurannut häntä pihaan asti tummalla autolla.

Kaikkiaan poliisilla on tieto viidestä tapahtumasta.

Poliisi pyytää havaintoja sekä miehestä että autosta. Poliisi pyytää myös, että Facebook-keskusteluissa mahdollisesti esiin tuodut tiedot ilmoitettaisiin suoraan poliisille, sillä poliisilla ei ole mahdollisuuksia seurata kaikkia sosiaalisen median keskusteluita. Havainnot voi ilmoittaa numeroon 0295415051 tai tilanteen ollessa akuutti suoraan hätänumeroon 112.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.