Poliisi etsii Pirkanmaalla pikkutyttöjä seurannutta miestä

Poliisi tutkii ulkomaalaistaustaisen miehen tekoja Pirkanmaalla tutkintanimikkeellä lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin. Mies oli 29. huhtikuuta ja 6. toukokuuta välisenä aikana seurannut tyttöjä Pirkkalassa, Vesilahdella ja Tampereella.

Viimeisin poliisin tietoon tullut tapaus tapahtui Vesilahdella, jossa mies oli pysähtynyt sedan-mallisella autolla 12-vuotiaan tytön viereen ja pyytänyt tätä kyytiin. Tyttö oli ollut matkalla koulusta kotiin iltapäivällä kello 14:n jälkeen. Tyttö oli paennut paikalta.

Tytön kertoman mukaan auto oli tummanvihreä, vanha henkilöauto. Tytön mukaan auto oli myös sisältä sekainen.

Kuljettaja oli tummahiuksinen, ulkomaalaistaustainen mies, joka oli puhunut suomea murtaen. Yhdessä aiemmin sattuneessa tapauksessa miehen iäksi oli arvioitu 30–40 vuotta.

Vesilahden tapausta tutkittaessa kävi ilmi, että Tampereen Kalkussa bussilinjan päätepysäkillä oli 6. toukokuuta vanhempi parrakas mies lähtenyt seuraamaan 9-vuotias tyttöä. Tyttö oli päässyt pakenemaan kotiinsa, mutta mies oli seurannut häntä pihaan asti tummalla autolla.

Kaikkiaan poliisilla on tieto viidestä tapahtumasta.

Poliisi pyytää havaintoja sekä miehestä että autosta. Poliisi pyytää myös, että Facebook-keskusteluissa mahdollisesti esiin tuodut tiedot ilmoitettaisiin suoraan poliisille, sillä poliisilla ei ole mahdollisuuksia seurata kaikkia sosiaalisen median keskusteluita. Havainnot voi ilmoittaa numeroon 0295415051 tai tilanteen ollessa akuutti suoraan hätänumeroon 112.