Poliisi haluaa valvoa taajamakameroita itse

Liikkuvan poliisin päällikkö, poliisineuvos Kari Rantala ei kannata kunnille suunniteltua oikeutta valvoa ylinopeuksia ajavia taajama-alueilla.

Oikeusministeriö selvittää parhaillaan mahdollisuutta, että kunnat saisivat oikeuden järjestää liikenteen kameravalvontaa kaupunkialueilla ja lähettää itse rikesakon ylinopeutta ajaneen ajoneuvon haltijalle.

Rantalan mielestä poliisin nykyisen automaattivalvontaverkoston rinnalle ei pidä järjestää rinnakkaisia järjestelmiä. Hän haluaisi kunnille suunnittelun rahoituksen suoraan poliisin liikennevalvonnan parantamiseen.

Kuntien oikeus lähettää ylinopeudesta rikesakko auton haltijalle vaatisi myös lakimuutoksenkin, sillä nykyiset lait eivät anna tähän mahdollisuutta. Poliisilla olisi jo nyt valmiina toimivalta, käytännöt sekä laitteistoa myös taajama-alueiden automaattiseen kameravalvontaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Entinen kokoomuspoliitikko tuomittiin sakkoihin perättömästä vaarailmoituksesta – uhkasi polttaa Laura Huhtasaaren talon

Putkaan joutuminen ei miellyttänyt – saarijärveläismies uhkasi poliisia ja hänen lapsiaan

Hallitus vahvistaa: Merivoimien neljä uutta sotalaivaa rakennetaan Raumalla – hinta 1,3 miljardia euroa

Merivoimien uudet alukset rakennetaan Raumalla, taistelujärjestelmän toimittaa Saab – hankkeen hintalappu sata miljoonaa euroa kaavailtua suurempi

Kiinnostaisiko virtuaalinen vesijumppa? – Jyväskylän AaltoAlvarissa jumpataan ensi vuonna ehkä näyttöruudulta

Kaksi miestä vangittu Joensuun Noljakan henkirikoksesta – parkkipaikalla jaloitellut mies kiinnostaa poliisia

Keuruulaismiehelle ehdollista vankeutta lapsipornon hallussapidosta ja levittämisestä

Lähihoitajat marssivat ulos Kuopion yliopistollisesta sairaalasta ja aloittavat ylityö- ja vuoronvaihtokiellon

Kymmenien tyttöjen hyväksikäytöstä epäillylle espoolaismiehelle syytteet – mukana törkeitä rikoksia, uhrit 9–15-vuotiaita tyttöjä eri puolilta Suomea

Tunnuslukujen kohtalo hämmentää yhä pankkien asiakkaita – "Monella on tunne, että juuri kun on oppinut jotain, tulee taas uusi muutos"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.