Poliisi ihmettelee perussuomalaisten puheita: uhkia ei tiedossa

Perussuomalaiset heittivät tiistaina lisää aineksia vilkkaana roihuavaan poliittiseen kesäkeskusteluun ilmoittamalla peruvansa puoluekokouksen yhteyteen suunnitellun toritapahtuman. Perusteeksi kerrottiin halu varmistaa kokouksen sujuminen ilman ulkopuolisten ryhmien häirintää.

Perussuomalaisten tiedotuksesta vastaavan Matti Putkosen mukaan ensi lauantaiksi suunnitellun toritapahtuman peruminen perustuu puolueen piirissä ja yhdessä turvallisuusviranomaisten kanssa tehtyihin uhka-arvioihin.

Lounais-Suomen poliisilaitoksella peruminen herätti ihmetystä. Komisario Lasse Suokkaan mukaan poliisilla ei ole tiedossa toritapahtumaan kohdistuneita turvallisuusuhkia.

Perussuomalaisista ei ole Suokkaan mukaan oltu yhteydessä Lounais-Suomen poliisiin toritapahtumasta.

– Poliisi ei ole tehnyt tässä asiassa minkäänlaisia ratkaisuja tai suosituksia. Tämä on perussuomalaisten oma ratkaisu, Suokas sanoi STT:lle.

Putkonen ei halua avata uhka-arvioita tarkemmin mutta viittaa perussuomalaisten ympärillä viime aikoina käytyyn rasismikeskusteluun. Putkosen mukaan tiedotusvälineet ovat osaltaan lietsoneet vihapuhetta perussuomalaisia vastaan virheellisellä uutisoinnillaan.

– Vihapuheiden määrä on nyt ylittänyt määrätyt kynnykset, Putkonen sanoi.

– Sekä vasemmiston että oikeiston ääriryhmät ovat nyt aktivoituneet.

Poliisi turvaa ilmaisunvapauden

Lauantaina ja sunnuntaina Turun Logomossa järjestettävä puoluekokous on perussuomalaisten 20-vuotisjuhlakokous. Peruttu toritapahtuma piti järjestää lauantaina ennen varsinaisen puoluekokouksen alkua.

Lauantaina Turussa järjestetään myös rasisminvastainen Meillä on unelma -mielenosoitus. Helsingissä ja muutamissa muissa kaupungeissa järjestettiin viime viikolla vastaavia mielenosoituksia, joissa vastustettiin kansanedustaja Olli Immosen (ps.) monikulttuurisuutta vastaan hyökännyttä nettikirjoitusta.

Komisario Lasse Suokkaan mukaan mielenosoituksen ei ole katsottu uhkaavan perussuomalaisten puoluekokousta. Suokas muistuttaa, että poliisin tehtäviin kuuluu kansalaisten ilmaisun- ja kokoontumisvapauden turvaaminen. Lounais-Suomen poliisilta olisi löytynyt valmiuksia myös toritapahtuman turvaamiseen.

– Jos jokin taho kokoontuu laillisesti ja jokin toinen yrittää sitä häiritä, meidän tehtävänämme on estää tilaisuuden estäminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.